Naleśniki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z bananem

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

jajko zmiksuj z mąką,szczyptą soli,cukrem pudrem,mlekiem i wodą mineralną,dodaj otartą skórkę z cytryny(ciasto naleśnikowe)

Krok 2

na patelni usmaż naleśniki

Krok 3

do rondla wsyp cukier biały,dodaj kilka łyżek wody,zagotuj,później dodaj sok i skórkę z pomarańcza,dodaj masło wymieszaj aż się rozpuści(sos)

Krok 4

naleśniki posmaruj nuttelą,pokrój do środka po pół banana,zwiń i pojej sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Naleśniki z wiśniami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej