Naleśniki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z bananem

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

jajko zmiksuj z mąką,szczyptą soli,cukrem pudrem,mlekiem i wodą mineralną,dodaj otartą skórkę z cytryny(ciasto naleśnikowe)

Krok 2

na patelni usmaż naleśniki

Krok 3

do rondla wsyp cukier biały,dodaj kilka łyżek wody,zagotuj,później dodaj sok i skórkę z pomarańcza,dodaj masło wymieszaj aż się rozpuści(sos)

Krok 4

naleśniki posmaruj nuttelą,pokrój do środka po pół banana,zwiń i pojej sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej