Naleśniki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z bananem

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

jajko zmiksuj z mąką,szczyptą soli,cukrem pudrem,mlekiem i wodą mineralną,dodaj otartą skórkę z cytryny(ciasto naleśnikowe)

Krok 2

na patelni usmaż naleśniki

Krok 3

do rondla wsyp cukier biały,dodaj kilka łyżek wody,zagotuj,później dodaj sok i skórkę z pomarańcza,dodaj masło wymieszaj aż się rozpuści(sos)

Krok 4

naleśniki posmaruj nuttelą,pokrój do środka po pół banana,zwiń i pojej sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej