Naleśniki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z bananem

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

1

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

jajko zmiksuj z mąką,szczyptą soli,cukrem pudrem,mlekiem i wodą mineralną,dodaj otartą skórkę z cytryny(ciasto naleśnikowe)

Krok 2

na patelni usmaż naleśniki

Krok 3

do rondla wsyp cukier biały,dodaj kilka łyżek wody,zagotuj,później dodaj sok i skórkę z pomarańcza,dodaj masło wymieszaj aż się rozpuści(sos)

Krok 4

naleśniki posmaruj nuttelą,pokrój do środka po pół banana,zwiń i pojej sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej