Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
jajko zmiksuj z mąką,szczyptą soli,cukrem pudrem,mlekiem i wodą mineralną,dodaj otartą skórkę z cytryny(ciasto naleśnikowe)
Krok 2
na patelni usmaż naleśniki
Krok 3
do rondla wsyp cukier biały,dodaj kilka łyżek wody,zagotuj,później dodaj sok i skórkę z pomarańcza,dodaj masło wymieszaj aż się rozpuści(sos)
Krok 4
naleśniki posmaruj nuttelą,pokrój do środka po pół banana,zwiń i pojej sosem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej