
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
jajko zmiksuj z mąką,szczyptą soli,cukrem pudrem,mlekiem i wodą mineralną,dodaj otartą skórkę z cytryny(ciasto naleśnikowe)
Krok 2
na patelni usmaż naleśniki
Krok 3
do rondla wsyp cukier biały,dodaj kilka łyżek wody,zagotuj,później dodaj sok i skórkę z pomarańcza,dodaj masło wymieszaj aż się rozpuści(sos)
Krok 4
naleśniki posmaruj nuttelą,pokrój do środka po pół banana,zwiń i pojej sosem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej