Ciasto naleśnikowe razowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto naleśnikowe razowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

568 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

30 mililitrów

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, wodę, mleko, olej oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki używając do tego rózgi lub miksera. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawaj z różnego rodzaju nadzieniami, według własnego uznania. Przygotowując naleśniki ze słonym farszem, do ciasta możesz dodać na przykład posiekane zioła takie, jak natka, rozmaryn czy tez tymianek.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej