Naleśniki razowe - przepis na ciasto z mąki razowej | Przepisy.pl pixel

Ciasto naleśnikowe razowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

591 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

30 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, wodę, mleko, olej oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki używając do tego rózgi lub miksera. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawaj z różnego rodzaju nadzieniami, według własnego uznania. Przygotowując naleśniki ze słonym farszem, do ciasta możesz dodać na przykład posiekane zioła takie, jak natka, rozmaryn czy tez tymianek.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej