Naleśniki razowe - przepis na ciasto z mąki razowej | Przepisy.pl pixel

Ciasto naleśnikowe razowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
594 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

30 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, wodę, mleko, olej oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki używając do tego rózgi lub miksera. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawaj z różnego rodzaju nadzieniami, według własnego uznania. Przygotowując naleśniki ze słonym farszem, do ciasta możesz dodać na przykład posiekane zioła takie, jak natka, rozmaryn czy tez tymianek.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej