Naleśniki razowe - przepis na ciasto z mąki razowej | Przepisy.pl pixel

Ciasto naleśnikowe razowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

592 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

30 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, wodę, mleko, olej oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki używając do tego rózgi lub miksera. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawaj z różnego rodzaju nadzieniami, według własnego uznania. Przygotowując naleśniki ze słonym farszem, do ciasta możesz dodać na przykład posiekane zioła takie, jak natka, rozmaryn czy tez tymianek.

Ciasto naleśnikowe razowe - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto naleśnikowe razowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej