Omlet z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

320 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek z zalewy i podgrzej w garnku z odrobiną masła.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj do nich rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr. Dopraw również Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Rozgrzej na patelni masło. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pokrój serek topiony, dodaj go na patelnię wraz z ubitymi jajkami i usmaż.

Krok 4

Przekręć na drugą stronę i dosmaż jeszcze chwilę. Podawaj posypany groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • mat latkowski

    mat latkowski , 01.09.2016

    był dobry i mi smakował

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej