Omlet z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek z zalewy i podgrzej w garnku z odrobiną masła.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj do nich rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr. Dopraw również Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Rozgrzej na patelni masło. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pokrój serek topiony, dodaj go na patelnię wraz z ubitymi jajkami i usmaż.

Krok 4

Przekręć na drugą stronę i dosmaż jeszcze chwilę. Podawaj posypany groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • mat latkowski

    mat latkowski , 01.09.2016

    był dobry i mi smakował

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej