Omlet z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek z zalewy i podgrzej w garnku z odrobiną masła.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj do nich rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr. Dopraw również Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Rozgrzej na patelni masło. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pokrój serek topiony, dodaj go na patelnię wraz z ubitymi jajkami i usmaż.

Krok 4

Przekręć na drugą stronę i dosmaż jeszcze chwilę. Podawaj posypany groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • mat latkowski

    mat latkowski , 01.09.2016

    był dobry i mi smakował

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej