Omlet z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

1 sztuka

8 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jajka i mleko.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone usmaż na patelni.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Usmaż omlet, zdejmij go z patelni i poczekaj chwilę aż przestygnie.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Następnie na omlet nałóż farsz tak, by nie wychodził z omletu i całość zawiń. Podawaj.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej