Omlet z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

1 sztuka

8 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jajka i mleko.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone usmaż na patelni.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Usmaż omlet, zdejmij go z patelni i poczekaj chwilę aż przestygnie.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Następnie na omlet nałóż farsz tak, by nie wychodził z omletu i całość zawiń. Podawaj.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet wegetariański
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej