Omlet z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

1 sztuka

8 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jajka i mleko.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone usmaż na patelni.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Usmaż omlet, zdejmij go z patelni i poczekaj chwilę aż przestygnie.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Następnie na omlet nałóż farsz tak, by nie wychodził z omletu i całość zawiń. Podawaj.

Omlet z mięsem mielonym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej