Omlet chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

6 sztuk

6 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki pszennej wlej wodę i wbij jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni smaż cienkie omlety.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Wlej płyn do potrawy i duś mięso aż będzie gotowe i całość dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Na środek każdego omleta nałóż farsz i zwiń w rulon. Końce zalep mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

Krok 6

Przygotowane naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć mięso, dodaj imbir, posiekany czosnek i sos sojowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej