
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
6 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
200 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki pszennej wlej wodę i wbij jajka. Dobrze zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni smaż cienkie omlety.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Wlej płyn do potrawy i duś mięso aż będzie gotowe i całość dobrze zgęstnieje.
Krok 5
Na środek każdego omleta nałóż farsz i zwiń w rulon. Końce zalep mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
Krok 6
Przygotowane naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj posypane posiekanym szczypiorem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć mięso, dodaj imbir, posiekany czosnek i sos sojowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej