Omlet chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

200 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki pszennej wlej wodę i wbij jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni smaż cienkie omlety.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Wlej płyn do potrawy i duś mięso aż będzie gotowe i całość dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Na środek każdego omleta nałóż farsz i zwiń w rulon. Końce zalep mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

Krok 6

Przygotowane naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć mięso, dodaj imbir, posiekany czosnek i sos sojowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej