Omlet chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

200 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki pszennej wlej wodę i wbij jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni smaż cienkie omlety.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Wlej płyn do potrawy i duś mięso aż będzie gotowe i całość dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Na środek każdego omleta nałóż farsz i zwiń w rulon. Końce zalep mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

Krok 6

Przygotowane naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć mięso, dodaj imbir, posiekany czosnek i sos sojowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej