Omlet chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

200 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki pszennej wlej wodę i wbij jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni smaż cienkie omlety.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Wlej płyn do potrawy i duś mięso aż będzie gotowe i całość dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Na środek każdego omleta nałóż farsz i zwiń w rulon. Końce zalep mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

Krok 6

Przygotowane naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć mięso, dodaj imbir, posiekany czosnek i sos sojowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej