Omlet po cesarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po cesarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij i oddziel białka od żółtek.

Krok 2

Żółtka utrzyj razem z cukrem, wymieszaj z mąką i mlekiem.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i delikatnie połącz obie masy.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, podziel na części i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej