Omlet po cesarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po cesarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij i oddziel białka od żółtek.

Krok 2

Żółtka utrzyj razem z cukrem, wymieszaj z mąką i mlekiem.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i delikatnie połącz obie masy.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, podziel na części i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej