
Składniki
null szczypt
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozbij i oddziel białka od żółtek.
Krok 2
Żółtka utrzyj razem z cukrem, wymieszaj z mąką i mlekiem.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i delikatnie połącz obie masy.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, podziel na części i oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej