
Składniki
null szczypt
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozbij i oddziel białka od żółtek.
Krok 2
Żółtka utrzyj razem z cukrem, wymieszaj z mąką i mlekiem.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i delikatnie połącz obie masy.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, podziel na części i oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej