Omlet po cesarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po cesarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij i oddziel białka od żółtek.

Krok 2

Żółtka utrzyj razem z cukrem, wymieszaj z mąką i mlekiem.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i delikatnie połącz obie masy.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, podziel na części i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po cesarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej