Krem z sera twarogowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z sera twarogowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

3 sztuki

1 opakowanie

90 gramów

200 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj budyń na mleku zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.

Krok 2

Masło utrzyj z cukrem i żółtkami.

Krok 3

Powoli wlej budyń, po czym wymieszaj z czekoladą i zmielonym twarożkiem, oraz ubitą na sztywno pianą.

Krok 4

Kompotierki opłucz zimną wodą, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z sera twarogowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej