
Składniki
400 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
90 gramów
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj budyń na mleku zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.
Krok 2
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami.
Krok 3
Powoli wlej budyń, po czym wymieszaj z czekoladą i zmielonym twarożkiem, oraz ubitą na sztywno pianą.
Krok 4
Kompotierki opłucz zimną wodą, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej