
Składniki
400 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
90 gramów
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj budyń na mleku zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.
Krok 2
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami.
Krok 3
Powoli wlej budyń, po czym wymieszaj z czekoladą i zmielonym twarożkiem, oraz ubitą na sztywno pianą.
Krok 4
Kompotierki opłucz zimną wodą, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej