
Składniki
400 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
90 gramów
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj budyń na mleku zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.
Krok 2
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami.
Krok 3
Powoli wlej budyń, po czym wymieszaj z czekoladą i zmielonym twarożkiem, oraz ubitą na sztywno pianą.
Krok 4
Kompotierki opłucz zimną wodą, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej