Banany w cieście sezamowym z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście sezamowym z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

200

0.5 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

null opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jogurt w mlekiem, cukrem, sezamem oraz imbirem.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr i ponownie wymieszaj aż powstanie gładkie ciasto.

Krok 3

Banany obierz, pokrój na trzy części i obtocz w cieście.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć banany i smaż do czasu, gdy uzyskają złoty kolor.

Krok 5

Banany odsącz i polej sosem toffi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej