Banany w cieście sezamowym z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście sezamowym z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

200

0.5 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

null opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jogurt w mlekiem, cukrem, sezamem oraz imbirem.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr i ponownie wymieszaj aż powstanie gładkie ciasto.

Krok 3

Banany obierz, pokrój na trzy części i obtocz w cieście.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć banany i smaż do czasu, gdy uzyskają złoty kolor.

Krok 5

Banany odsącz i polej sosem toffi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście sezamowym z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej