Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

14

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

200 mililitrów

2 opakowania

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dno tortownicy (moja była średnicy 23 cm) ułóżcie biszkopty tak aby całe dno było wyłożone. Następnie zagotujcie wodę i rozpuśćcie 2 kolory galaretki (ja zrobiłam truskawkową i pomarańczową) w mniejszej ilości wody niż jest podane na opakowaniu ok. 250-300 ml. Gdy galaretki będą się studzić zacznijcie ubijać śnieżkę w 200 ml zimnego mleka. Po jej ubiciu dodajcie do niej galaretkę truskawkową i dokładnie wymieszajcie. Powstałą masę wylejcie na biszkopty i dajcie do lodówki do schłodzenia.

Krok 2

Po około 15 minutach warstwa ze śnieżki powinna być już sztywna na tyle, aby móc wylać na nią kolejną warstwę. 2 serki homogenizowane przekładam do miski i następnie wlewam tam galaretkę pomarańczową i dokładnie mieszam, aż uzyskam jednolitą masę. Następnie wylewam ją na tortownicę i ponownie daję do schłodzenia. Gdy kolejna warstwa jest już gotowa mam chwilkę czasu aby przygotować owoce na moje ciasto i przygotowanie ostatniej już galaretki w moim przypadku jest to cytrynowa (także w mniejszej ilości wody ok. 250-300 ml).

Krok 3

Po sprawdzeniu czy poprzednie warstwy już stężały układamy owoce (ja tym razem pokroiłam brzoskwinie z puszki na półksiężyce) i wylewamy ostatnią galaretkę na górę tak aby zakryła owoce. I gotowe, to wszystko. Teraz tylko czekamy kiedy wszystko stężeje(ok. 2 godziny) i możemy jeść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba… - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka jogurtowa z jagodami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej