PRZEPISY.PL

Ryż z jabłkami

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ryż1 g
  • jabłka1 g
      • Krok 1

        Myjemy i obieramy jabłka. Następnie kroimy na kilka równych części. Przechodzimy do zagotowaniu ryżu. Zarówno ryż, jak i jabłka wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na początek nakładamy ryż, a następnie formujemy miejsce na jabłka. Sami decydujemy czy nasza potrawa będzie bardziej słodka czy kwaśna. Jabłka same puszczą sok, dlatego niepotrzebny jest inny sos do dania. Z jabłek wyjmijmy wszystkie pestki, bo potrawa nie będzie wyglądać estetycznie. Potrawa powinna gotować się tak długo, aż jabłka nabiorą rumieńców.
      • Krok 2

        Ryż jest starodawnym składnikiem, wywodzącym się z kuchni orientalnych, natomiast jabłka pochodzą z naszej rodzimej Polskiej kuchni i są z nami setki lat. Jest to idealne połączenie dwóch odmiennych kuchni na bazie uzupełniania się.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      841
      osób dodało do Mniamlisty
      60''
      6
      Średnie
      213
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      6
      Łatwe
      1
      osoba dodała do Mniamlisty
      15''
      2
      Łatwe
      6
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe