
Składniki
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy i obieramy jabłka. Następnie kroimy na kilka równych części. Przechodzimy do zagotowaniu ryżu. Zarówno ryż, jak i jabłka wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na początek nakładamy ryż, a następnie formujemy miejsce na jabłka. Sami decydujemy czy nasza potrawa będzie bardziej słodka czy kwaśna. Jabłka same puszczą sok, dlatego niepotrzebny jest inny sos do dania. Z jabłek wyjmijmy wszystkie pestki, bo potrawa nie będzie wyglądać estetycznie. Potrawa powinna gotować się tak długo, aż jabłka nabiorą rumieńców.
Krok 2
Ryż jest starodawnym składnikiem, wywodzącym się z kuchni orientalnych, natomiast jabłka pochodzą z naszej rodzimej Polskiej kuchni i są z nami setki lat. Jest to idealne połączenie dwóch odmiennych kuchni na bazie uzupełniania się.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















