
Składniki
300 gramów
500 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce przebierz, opłucz, obierz z szypułek, a następnie rozbij w mikserze. Zmieszaj z cukrem.
Krok 2
Śmietankę ozięb i ubij dodając pod koniec ubijania pozostały cukier.
Krok 3
Wymieszaj z przecierem z owoców. Przygotowane lody włóż do formy i zamróź.
Krok 4
Następnie zanurz formę na kilka sekund w gorącej wodzie i wyjmij lody na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej