
Składniki
300 gramów
500 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce przebierz, opłucz, obierz z szypułek, a następnie rozbij w mikserze. Zmieszaj z cukrem.
Krok 2
Śmietankę ozięb i ubij dodając pod koniec ubijania pozostały cukier.
Krok 3
Wymieszaj z przecierem z owoców. Przygotowane lody włóż do formy i zamróź.
Krok 4
Następnie zanurz formę na kilka sekund w gorącej wodzie i wyjmij lody na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej