
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe wymieszaj z połową szklanki ciepłej wody.
Krok 2
Liczi wyciągnij ze syropu, dodaj do nich rozpuszczone mleko, 0,25 syropu z puszki i 2 łyżki soku z cytryny.
Krok 3
Wszystko dokładnie zmiksuj i wstaw do zamrażalnika. W czasie zamrażania pomieszaj kilka razy.
Krok 4
Sorbet wyciągnij, udekoruj go pokrojonym na cząstki mango oraz posyp skórką z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej