
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe wymieszaj z połową szklanki ciepłej wody.
Krok 2
Liczi wyciągnij ze syropu, dodaj do nich rozpuszczone mleko, 0,25 syropu z puszki i 2 łyżki soku z cytryny.
Krok 3
Wszystko dokładnie zmiksuj i wstaw do zamrażalnika. W czasie zamrażania pomieszaj kilka razy.
Krok 4
Sorbet wyciągnij, udekoruj go pokrojonym na cząstki mango oraz posyp skórką z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej