Sorbet owocowo-kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet owocowo-kokosowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe wymieszaj z połową szklanki ciepłej wody.

Krok 2

Liczi wyciągnij ze syropu, dodaj do nich rozpuszczone mleko, 0,25 syropu z puszki i 2 łyżki soku z cytryny.

Krok 3

Wszystko dokładnie zmiksuj i wstaw do zamrażalnika. W czasie zamrażania pomieszaj kilka razy.

Krok 4

Sorbet wyciągnij, udekoruj go pokrojonym na cząstki mango oraz posyp skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej