Sorbet owocowo-kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet owocowo-kokosowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe wymieszaj z połową szklanki ciepłej wody.

Krok 2

Liczi wyciągnij ze syropu, dodaj do nich rozpuszczone mleko, 0,25 syropu z puszki i 2 łyżki soku z cytryny.

Krok 3

Wszystko dokładnie zmiksuj i wstaw do zamrażalnika. W czasie zamrażania pomieszaj kilka razy.

Krok 4

Sorbet wyciągnij, udekoruj go pokrojonym na cząstki mango oraz posyp skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet owocowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej