Krem z chleba razowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z chleba razowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

500 gramów

30 gramów

0.5 sztuki

60 gramów

250 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz jabłka, po czym przekrój je na pół i wyjmij gniazda nasienne. Zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 2

Wymieszaj z cukrem kryształowym i startą wanilią. Smaż 5-8 minut na małym ogniu.

Krok 3

Wymieszaj z opłukanymi rodzynkami i ubitą śmietanką z cukrem pudrem .

Krok 4

Przesyp tartym chlebem. Ułóż w kompotierkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z chleba razowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej