
Składniki
50 gramów
500 gramów
30 gramów
0.5 sztuki
60 gramów
250 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz jabłka, po czym przekrój je na pół i wyjmij gniazda nasienne. Zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Krok 2
Wymieszaj z cukrem kryształowym i startą wanilią. Smaż 5-8 minut na małym ogniu.
Krok 3
Wymieszaj z opłukanymi rodzynkami i ubitą śmietanką z cukrem pudrem .
Krok 4
Przesyp tartym chlebem. Ułóż w kompotierkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej