Strudelki z jabłkami po kanadyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

215

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój na kawałeczki.

Krok 2

Do jabłek dodaj rodzynki oraz posiekane orzechy.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z cynamonem, cukrem oraz gałką muszkatołową i dodaj do jabłek.

Krok 4

Na cieście na spring rolls układaj jabłka oraz łyżkę Mascarpone. Ciasto zawijaj tak jak krokiety. Brzegi zwilż wodą i sklej.

Krok 5

Roladki wrzucać na rozgrzany głęboki olej i smaż przez ok. 4-5 minut, aby były złote. Po usmażeniu odsącz z tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej