Strudelki z jabłkami po kanadyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strudelki z jabłkami po kanadyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój na kawałeczki.

Krok 2

Do jabłek dodaj rodzynki oraz posiekane orzechy.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z cynamonem, cukrem oraz gałką muszkatołową i dodaj do jabłek.

Krok 4

Na cieście na spring rolls układaj jabłka oraz łyżkę Mascarpone. Ciasto zawijaj tak jak krokiety. Brzegi zwilż wodą i sklej.

Krok 5

Roladki wrzucać na rozgrzany głęboki olej i smaż przez ok. 4-5 minut, aby były złote. Po usmażeniu odsącz z tłuszczu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej