
Składniki
null
null
150 gramów
100 mililitrów
2 łyżeczki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na plastry, a boczek w kostkę.
Krok 2
Na patelni z boczku wytop tłuszcz, a skwarki przełóż do miseczki.
Krok 3
Pomidory oprósz solą i pieprzem i obtocz w kaszce.
Krok 4
Na tłuszczu z boczku usmaż pomidory z obu stron. Podawaj posypane boczkiem, pokropione tabasco i ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej