
Składniki
null
null
150 gramów
100 mililitrów
2 łyżeczki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na plastry, a boczek w kostkę.
Krok 2
Na patelni z boczku wytop tłuszcz, a skwarki przełóż do miseczki.
Krok 3
Pomidory oprósz solą i pieprzem i obtocz w kaszce.
Krok 4
Na tłuszczu z boczku usmaż pomidory z obu stron. Podawaj posypane boczkiem, pokropione tabasco i ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej