Zupa meksykańska z serem i z nachosami: przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekana zupa meksykańska z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1.5 litra

3 łyżki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy; kumin i kolendrę. Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 2

Krok 3

Pomidory posiekaj. Wymieszaj je z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej cały płyn do garnka z mięsem.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Całość gotuj aż zupa lekko zgęstnieje ok. 15-20 minut. Dopraw do smaku solą.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 5

Krok 6

Zupę rozlej najlepiej do porcelanowych miseczek. Każdą posyp nachos i posypstartym serem. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 5-6 minut. Natychmiast podawaj.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina Rendang
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekana zupa meksykańska z serem  Zapiekana zupa meksykańska z serem

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.