
Składniki
400 gramów
80 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1.5 litra
3 łyżki
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy; kumin i kolendrę. Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Krok 3
Pomidory posiekaj. Wymieszaj je z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Teraz wlej cały płyn do garnka z mięsem.

Krok 5
Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Całość gotuj aż zupa lekko zgęstnieje ok. 15-20 minut. Dopraw do smaku solą.

Krok 6
Zupę rozlej najlepiej do porcelanowych miseczek. Każdą posyp nachos i posypstartym serem. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 5-6 minut. Natychmiast podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej