Składniki
400 gramów
80 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1.5 litra
3 łyżki
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.
Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy; kumin i kolendrę. Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.
Krok 3
Pomidory posiekaj. Wymieszaj je z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Teraz wlej cały płyn do garnka z mięsem.
Krok 5
Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Całość gotuj aż zupa lekko zgęstnieje ok. 15-20 minut. Dopraw do smaku solą.
Krok 6
Zupę rozlej najlepiej do porcelanowych miseczek. Każdą posyp nachos i posypstartym serem. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 5-6 minut. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej