Zapiekana zupa meksykańska z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana zupa meksykańska z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1.5 litra

3 łyżki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy; kumin i kolendrę. Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 2

Krok 3

Pomidory posiekaj. Wymieszaj je z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej cały płyn do garnka z mięsem.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Całość gotuj aż zupa lekko zgęstnieje ok. 15-20 minut. Dopraw do smaku solą.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 5

Krok 6

Zupę rozlej najlepiej do porcelanowych miseczek. Każdą posyp nachos i posypstartym serem. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 5-6 minut. Natychmiast podawaj.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekana zupa meksykańska z serem  Zapiekana zupa meksykańska z serem

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.