Zupa meksykańska z serem i z nachosami: przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekana zupa meksykańska z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1.5 litra

3 łyżki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy; kumin i kolendrę. Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 2

Krok 3

Pomidory posiekaj. Wymieszaj je z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej cały płyn do garnka z mięsem.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Całość gotuj aż zupa lekko zgęstnieje ok. 15-20 minut. Dopraw do smaku solą.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 5

Krok 6

Zupę rozlej najlepiej do porcelanowych miseczek. Każdą posyp nachos i posypstartym serem. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 5-6 minut. Natychmiast podawaj.

Zapiekana zupa meksykańska z serem   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana zupa meksykańska z serem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekana zupa meksykańska z serem  Zapiekana zupa meksykańska z serem

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.