
Składniki
400 gramów
80 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1.5 litra
3 łyżki
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy; kumin i kolendrę. Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Krok 3
Pomidory posiekaj. Wymieszaj je z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Teraz wlej cały płyn do garnka z mięsem.

Krok 5
Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Całość gotuj aż zupa lekko zgęstnieje ok. 15-20 minut. Dopraw do smaku solą.

Krok 6
Zupę rozlej najlepiej do porcelanowych miseczek. Każdą posyp nachos i posypstartym serem. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 5-6 minut. Natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekana zupa meksykańska z serem
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.


































