Ostra zupa meksykańska - pikantna: przepis | Przepisy.pl pixel

Ostra zupa meksykańska z jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

518 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy kumin, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 2

Krok 3

Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 3

Krok 4

Teraz posiekaj pomidory i wlej do garnka z mięsem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Dolej wodę.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 5

Krok 6

Papryczkę jalapeno pokrój w plastry i dodaj do zupy. Jeśli chcesz aby była jeszcze ostrzejsza możesz również wlać zalewę z słoika.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 6

Krok 7

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostra zupa meksykańska z jalapenoOstra zupa meksykańska z jalapeno

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.