
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy kumin, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr.

Krok 3
Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Krok 4
Teraz posiekaj pomidory i wlej do garnka z mięsem.

Krok 5
Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Dolej wodę.

Krok 6
Papryczkę jalapeno pokrój w plastry i dodaj do zupy. Jeśli chcesz aby była jeszcze ostrzejsza możesz również wlać zalewę z słoika.

Krok 7
Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ostra zupa meksykańska z jalapeno
Szukasz pomysłu na smaczne danie pełne aromatu? Przychodzimy ze sprawdzoną recepturą. Przed Tobą znakomita zupa meksykańska z jalapeno, której bogaty smak potrafi zachwycić. Przyrządzenie tego dania zajmuje mniej niż godzinę, więc możesz przygotować je w każdej chwili. To jak, kiedy zaczynasz? Smacznego!
Dla kogo?
Ostra zupa meksykańska to idealne danie dla wszystkich osób lubiących pikantną kuchnię. Jeżeli należysz do tego grona – koniecznie sięgnij po naszą recepturę. Na liście składników znajdziesz papryczki jalapeno w zalewie, które odpowiadają za aromat oraz ostrość dania. Skusisz się?
Na jaką okazję?
Jeżeli szykujesz się na spotkanie ze znajomymi, to koniecznie przygotuj dla każdego z nich naszą recepturę. Zupa meksykańska ostra z pewnością przypadnie im do gustu. Danie sprawdzi się także jako obiad lub kolacja dla domowników, jednak ze względu na pikantny smak nie podawaj jej dzieciom.
Czy wiesz, że?
Pikantna zupa meksykańska przepis jest bardzo prosty. W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Później dodaj do naczynia mięso oraz warzywa. Całość posyp naszym tajnym składnikiem, czyli przyprawą marki Knorr. Widzisz, jakie to proste? Całą recepturę znajdziesz powyżej.
Dla urozmaicenia:
Chcesz, by pikantna zupa meksykańska była jeszcze bardziej ostra. Zaopatrz się w świeżą papryczkę chili oraz pieprz cayenne. Uważaj jednak na ilość tych dodatków, aby potrawa nadawała się do zjedzenia. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się w komentarzu swoją opinią!



































