
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy kumin, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr.

Krok 3
Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Krok 4
Teraz posiekaj pomidory i wlej do garnka z mięsem.

Krok 5
Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Dolej wodę.

Krok 6
Papryczkę jalapeno pokrój w plastry i dodaj do zupy. Jeśli chcesz aby była jeszcze ostrzejsza możesz również wlać zalewę z słoika.

Krok 7
Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ostra zupa meksykańska z jalapeno
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.