Ostra zupa meksykańska z jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa meksykańska z jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy kumin, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 2

Krok 3

Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 3

Krok 4

Teraz posiekaj pomidory i wlej do garnka z mięsem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Dolej wodę.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 5

Krok 6

Papryczkę jalapeno pokrój w plastry i dodaj do zupy. Jeśli chcesz aby była jeszcze ostrzejsza możesz również wlać zalewę z słoika.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 6

Krok 7

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po chińsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej