Ostra zupa meksykańska z jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa meksykańska z jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

289 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy kumin, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 2

Krok 3

Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 3

Krok 4

Teraz posiekaj pomidory i wlej do garnka z mięsem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Dolej wodę.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 5

Krok 6

Papryczkę jalapeno pokrój w plastry i dodaj do zupy. Jeśli chcesz aby była jeszcze ostrzejsza możesz również wlać zalewę z słoika.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 6

Krok 7

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej