Ostra zupa meksykańska z jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa meksykańska z jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mięso oraz przyprawy kumin, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 2

Krok 3

Całość smaż aż mięso przestanie być surowe i większość płynu wyparuje. Mieszaj często aby nie zrobiły się grudki.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 3

Krok 4

Teraz posiekaj pomidory i wlej do garnka z mięsem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 4

Krok 5

Dodaj również odcedzoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Dolej wodę.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 5

Krok 6

Papryczkę jalapeno pokrój w plastry i dodaj do zupy. Jeśli chcesz aby była jeszcze ostrzejsza możesz również wlać zalewę z słoika.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 6

Krok 7

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

Ostra zupa meksykańska z jalapeno - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa meksykańska z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej