Carpaccio po piemoncku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio po piemoncku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jakie pieczywo podać do

Krok 2

Według mnie jakieś białe, mięciutkie i świeże. Najlepiej

Krok 3

włoskie, to oczywiste. Może być ciabatta, może być

Krok 4

foccaccia. Co kto lubi.

Krok 5

Zrób sos: wymieszaj cebulę, czosnek i anchois z musztardą,

Krok 6

miodem i octem. Powoli dolewaj oliwę, cały czas mieszając

Krok 7

trzepaczką. Do sosu dodaj zioła, posól i popieprz. Wylej na

Krok 8

talerz cienką warstwę sosu, ułóż plasterki polędwicy jeden

Krok 9

obok drugiego – nie mogą na siebie zachodzić. Mięso

Krok 10

posmaruj sosem, posyp korniszonami oraz posiekanymi

Krok 11

i całymi kaparami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej