Carpaccio po piemoncku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio po piemoncku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jakie pieczywo podać do

Krok 2

Według mnie jakieś białe, mięciutkie i świeże. Najlepiej

Krok 3

włoskie, to oczywiste. Może być ciabatta, może być

Krok 4

foccaccia. Co kto lubi.

Krok 5

Zrób sos: wymieszaj cebulę, czosnek i anchois z musztardą,

Krok 6

miodem i octem. Powoli dolewaj oliwę, cały czas mieszając

Krok 7

trzepaczką. Do sosu dodaj zioła, posól i popieprz. Wylej na

Krok 8

talerz cienką warstwę sosu, ułóż plasterki polędwicy jeden

Krok 9

obok drugiego – nie mogą na siebie zachodzić. Mięso

Krok 10

posmaruj sosem, posyp korniszonami oraz posiekanymi

Krok 11

i całymi kaparami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio po piemoncku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Risotto z prawdziwkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej