
Składniki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jakie pieczywo podać do
Krok 2
Według mnie jakieś białe, mięciutkie i świeże. Najlepiej
Krok 3
włoskie, to oczywiste. Może być ciabatta, może być
Krok 4
foccaccia. Co kto lubi.
Krok 5
Zrób sos: wymieszaj cebulę, czosnek i anchois z musztardą,
Krok 6
miodem i octem. Powoli dolewaj oliwę, cały czas mieszając
Krok 7
trzepaczką. Do sosu dodaj zioła, posól i popieprz. Wylej na
Krok 8
talerz cienką warstwę sosu, ułóż plasterki polędwicy jeden
Krok 9
obok drugiego – nie mogą na siebie zachodzić. Mięso
Krok 10
posmaruj sosem, posyp korniszonami oraz posiekanymi
Krok 11
i całymi kaparami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej