
Składniki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jakie pieczywo podać do
Krok 2
Według mnie jakieś białe, mięciutkie i świeże. Najlepiej
Krok 3
włoskie, to oczywiste. Może być ciabatta, może być
Krok 4
foccaccia. Co kto lubi.
Krok 5
Zrób sos: wymieszaj cebulę, czosnek i anchois z musztardą,
Krok 6
miodem i octem. Powoli dolewaj oliwę, cały czas mieszając
Krok 7
trzepaczką. Do sosu dodaj zioła, posól i popieprz. Wylej na
Krok 8
talerz cienką warstwę sosu, ułóż plasterki polędwicy jeden
Krok 9
obok drugiego – nie mogą na siebie zachodzić. Mięso
Krok 10
posmaruj sosem, posyp korniszonami oraz posiekanymi
Krok 11
i całymi kaparami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























