Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

6

194 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

12 plastrów

12 plastrów

4 szczypty

20 sztuk

12 plastrów

600 gramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Filet z dorsza umyj i osusz. Posmaruj go oliwą z oliwek, oprósz świeżo mielonym pieprzem. Na rybę połóż 3 plastry pomidora obranego ze skórki, posyp tymiankiem, a następnie połóż plastry mozzarelli. Rybę zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut.

 Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Oczyszczone szparagi ugotuj al dente na parze, następnie pozawijaj w szynkę prosciutto. Szparagi podpiecz w piekarniku razem z rybą. Filet z dorsza podawaj z ugotowanymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem oraz ze szparagami.

 Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi, manganu, jodu, witaminy C, witaminy E, niacyny, witaminy z grupy B: B1, B2, B6, B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej