Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

559 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jabłko umyj i pokrój na drobne cząsteczki.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Orzechy drobno posiekaj.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrojony owoc połącz z jogurtem i otrębami.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Całość posyp orzechami.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek stanowi źródło: fosforu, manganu, potasu, wapnia, magnezu, cynku, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B6, kwasu foliowego, witaminy B12.

8

Opinie o przepisie

  • Daga

    Daga , 25.04.2024

    jaka pojemnosc ma szklanka?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Anna Anna

    Anna Anna , 15.06.2021

    A gdzie mozna zobaczyc jalorycznosc kazdego posilku?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Paulla Kwiatkowska

    Paulla Kwiatkowska , 21.03.2021

    Dobre i zdrowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina

    Nina , 14.12.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Purgal

    Ewelina Purgal , 02.05.2020

    Soper

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Maslowska

    Marta Maslowska , 14.10.2018

    Pycha Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiemJogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem to godna polecenia zdrowa przekąska. Będzie znakomitą alternatywą dla gotowych słodzonych jogurtów owocowych, a przede wszystkim wersją o wiele zdrowszą i smaczniejszą. Do jej przygotowania wybierz jogurt naturalny o 2% zawartości tłuszczu. Będzie to smaczniejsze rozwiązanie niż wersje typu light, po które wiele osób sięga na diecie. Dodaj do tego małe jabłko, a także otręby pszenne, które są świetnym źródłem błonnika oraz wielu składników mineralnych, takich jak miedź czy magnez. Zawierają jednocześnie sporo witaminy B6 oraz kwas foliowy. Wystarczy łyżka deserowa, żeby Twój podwieczorek stał się bardziej pożywny. Na koniec dodaj do jogurtu z otrębami także posiekane drobno orzechy włoskie – warto uprażyć je na patelni, by stały się bardziej chrupiące. Tak przygotowana przekąska może stanowić również deser w wersji fit. Przygotuj ją i przekonaj się, że w bardzo prosty sposób zwykły naturalny jogurt zyskuje doskonały smak. Opcjonalnie dopraw go szczyptą cynamonu.