
Składniki
1 opakowanie
440 gramów
4 łyżki
6 sztuk
180 gramów
1 sztuka
320 gramów
2.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyj mięso, osusz je, zbij na cienkie plastry i natrzyj przyprawą Knorr Przyprawa do grilla, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C. / 10 min.

Krok 2
Umyj szparagi, odetnij końce i wstaw do garnka z wrzącą wodą, przykryj przykrywką i gotuj do miękkości. Szparagi wyjmij i odlej część wody.

Krok 3
Ugotowane szparagi zmiksuj ze śmietanką i wlej do pozostałej wody i wymieszaj tak aby powstał sos.

Krok 4
Ugotuj makaron, odsącz z wody i polej sosem ze szparagów.

Krok 5
Pomidora umyj i pokrój w kostkę, sałatę umyj, lekko odsącz, porwij na mniejsze kawałki. Warzywa połącz ze sobą, dodaj olej i dopraw do smaku.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























