Wołowina pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina pieczona

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

440 gramów

4 łyżki

6 sztuk

180 gramów

1 sztuka

320 gramów

2.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj mięso, osusz je, zbij na cienkie plastry i natrzyj przyprawą Knorr Przyprawa do grilla, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C. / 10 min.

Wołowina pieczona - Krok 1

Krok 2

Umyj szparagi, odetnij końce i wstaw do garnka z wrzącą wodą, przykryj przykrywką i gotuj do miękkości. Szparagi wyjmij i odlej część wody.

Wołowina pieczona - Krok 2

Krok 3

Ugotowane szparagi zmiksuj ze śmietanką i wlej do pozostałej wody i wymieszaj tak aby powstał sos.

Wołowina pieczona - Krok 3

Krok 4

Ugotuj makaron, odsącz z wody i polej sosem ze szparagów.

Wołowina pieczona - Krok 4

Krok 5

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, sałatę umyj, lekko odsącz, porwij na mniejsze kawałki. Warzywa połącz ze sobą, dodaj olej i dopraw do smaku.

Wołowina pieczona - Krok 5
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej