Wołowina pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina pieczona

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

440 gramów

4 łyżki

6 sztuk

180 gramów

1 sztuka

320 gramów

2.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj mięso, osusz je, zbij na cienkie plastry i natrzyj przyprawą Knorr Przyprawa do grilla, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C. / 10 min.

Wołowina pieczona - Krok 1

Krok 2

Umyj szparagi, odetnij końce i wstaw do garnka z wrzącą wodą, przykryj przykrywką i gotuj do miękkości. Szparagi wyjmij i odlej część wody.

Wołowina pieczona - Krok 2

Krok 3

Ugotowane szparagi zmiksuj ze śmietanką i wlej do pozostałej wody i wymieszaj tak aby powstał sos.

Wołowina pieczona - Krok 3

Krok 4

Ugotuj makaron, odsącz z wody i polej sosem ze szparagów.

Wołowina pieczona - Krok 4

Krok 5

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, sałatę umyj, lekko odsącz, porwij na mniejsze kawałki. Warzywa połącz ze sobą, dodaj olej i dopraw do smaku.

Wołowina pieczona - Krok 5
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej