
Składniki
1 opakowanie
440 gramów
4 łyżki
6 sztuk
180 gramów
1 sztuka
320 gramów
2.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyj mięso, osusz je, zbij na cienkie plastry i natrzyj przyprawą Knorr Przyprawa do grilla, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C. / 10 min.

Krok 2
Umyj szparagi, odetnij końce i wstaw do garnka z wrzącą wodą, przykryj przykrywką i gotuj do miękkości. Szparagi wyjmij i odlej część wody.

Krok 3
Ugotowane szparagi zmiksuj ze śmietanką i wlej do pozostałej wody i wymieszaj tak aby powstał sos.

Krok 4
Ugotuj makaron, odsącz z wody i polej sosem ze szparagów.

Krok 5
Pomidora umyj i pokrój w kostkę, sałatę umyj, lekko odsącz, porwij na mniejsze kawałki. Warzywa połącz ze sobą, dodaj olej i dopraw do smaku.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej