Wołowina pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina pieczona

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

440 gramów

4 łyżki

6 sztuk

180 gramów

1 sztuka

320 gramów

2.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj mięso, osusz je, zbij na cienkie plastry i natrzyj przyprawą Knorr Przyprawa do grilla, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C. / 10 min.

Wołowina pieczona - Krok 1

Krok 2

Umyj szparagi, odetnij końce i wstaw do garnka z wrzącą wodą, przykryj przykrywką i gotuj do miękkości. Szparagi wyjmij i odlej część wody.

Wołowina pieczona - Krok 2

Krok 3

Ugotowane szparagi zmiksuj ze śmietanką i wlej do pozostałej wody i wymieszaj tak aby powstał sos.

Wołowina pieczona - Krok 3

Krok 4

Ugotuj makaron, odsącz z wody i polej sosem ze szparagów.

Wołowina pieczona - Krok 4

Krok 5

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, sałatę umyj, lekko odsącz, porwij na mniejsze kawałki. Warzywa połącz ze sobą, dodaj olej i dopraw do smaku.

Wołowina pieczona - Krok 5
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej