
Składniki
320 gramów
1.2 kilograma
4 sztuki
8 sztuk
200 gramów
2 sztuki
4 łyżki
80 gramów
4 łyżki
8 łyżeczek
2 łyżeczki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na grubej tarce, dodaj koncentrat pomidorowy, miód i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj tymianek i wymieszaj.
Krok 2
Pierś z indyka przykryj lekko twardymi warzywami, posyp serem mozzarella i upiecz w piekarniku (175 st. C / 15-18 min.)
Krok 3
Obgotowane ziemniaki pokrój w plastry i upiecz w piekarniku. Pod koniec pieczenia posyp kminkiem.
Krok 4
Podawaj z mizerią z jogurtem naturalnym.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, cynku, witaminy B1, miedzi, witamina B2, witaminy B12, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, niacyny, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej