Sałatka z kaszy pęczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy pęczak

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

4 sztuki

300 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

 Sałatka z kaszy pęczak - Krok 1

Krok 2

Buraka należy ugotować lub upiec. Następnie pokroić w drobną kostkę.

 Sałatka z kaszy pęczak - Krok 2

Krok 3

W odrębnym naczyniu wymieszać: ugotowaną kaszę, pokrojonego buraka, rukolę i oliwę z oliwek. Całość posypać przyprawą Kminek z Polski i nasionami słonecznika.

 Sałatka z kaszy pęczak - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Sałatka z kaszy pęczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Sałatka z kaszy pęczak Sałatka z kaszy pęczak

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, kwasu foliowego.