Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
600 gramów
600 gramów
120 mililitrów
4 łyżki
4 łyżeczki
48 gramów
1 szczypta
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Z melona i arbuza wykrój kuleczki.
Krok 2
Przygotuj dressing: w miseczce wymieszaj sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy i limonki, dodaj świeżo starty imbir, miód i drobno posiekane listki mięty. Arbuza i melona polej pomarańczowo-imbirowym dressingiem, posyp drobno siekanymi orzechami nerkowca. Zaleca się schłodzić sałatkę przed podaniem.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej