Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem
łatwe
20 osób zapisało
Składniki
600 gramów
600 gramów
120 mililitrów
4 łyżki
4 łyżeczki
48 gramów
1 szczypta
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Z melona i arbuza wykrój kuleczki.
Krok 2
Przygotuj dressing: w miseczce wymieszaj sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy i limonki, dodaj świeżo starty imbir, miód i drobno posiekane listki mięty. Arbuza i melona polej pomarańczowo-imbirowym dressingiem, posyp drobno siekanymi orzechami nerkowca. Zaleca się schłodzić sałatkę przed podaniem.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej