
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
80 mililitrów
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
150 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.
Krok 2
W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.
Krok 3
Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.
Krok 4
Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej