Sałatka z kuskus z dynią i daktylami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kuskus z dynią i daktylami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.

Krok 2

W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 3

Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.

Krok 4

Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej