Sałatka z kuskus z dynią i daktylami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

300 mililitrów

150 gramów

10 sztuk

0.5 pęczka

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.

Krok 2

W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 3

Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.

Krok 4

Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej