Sałatka z kuskus z dynią i daktylami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

80 mililitrów

300 mililitrów

150 gramów

1

10 sztuk

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.

Krok 2

W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 3

Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.

Krok 4

Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej