Sałatka z kuskus z dynią i daktylami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kuskus z dynią i daktylami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.

Krok 2

W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 3

Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.

Krok 4

Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej