Sałatka z kuskus z dynią i daktylami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kuskus z dynią i daktylami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.

Krok 2

W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 3

Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.

Krok 4

Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kuskus z dynią i daktylami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej