Zupa dyniowa z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z orzechami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń pestki i farfocle. Pokrój w kostkę. Dolej 1,5 l wrzątku, zagotuj.

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr, wymieszaj i gotuj około 10 minut, aż dynia będzie miękka.

Krok 3

Na talerzach posyp orzechami.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej