
Składniki
1 kilogram
0.25 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz, usuń pestki i farfocle. Pokrój w kostkę. Dolej 1,5 l wrzątku, zagotuj.
Krok 2
Dodaj kostkę Knorr, wymieszaj i gotuj około 10 minut, aż dynia będzie miękka.
Krok 3
Na talerzach posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej