Zupa dyniowa z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z orzechami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń pestki i farfocle. Pokrój w kostkę. Dolej 1,5 l wrzątku, zagotuj.

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr, wymieszaj i gotuj około 10 minut, aż dynia będzie miękka.

Krok 3

Na talerzach posyp orzechami.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wątróbka drobiowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej