Zupa dyniowa z orzechami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń pestki i farfocle. Pokrój w kostkę. Dolej 1,5 l wrzątku, zagotuj.

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr, wymieszaj i gotuj około 10 minut, aż dynia będzie miękka.

Krok 3

Na talerzach posyp orzechami.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej