Tortilla z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

2 łyżeczki

200 mililitrów

3 sztuki

6 sztuk

500 gramów

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki podsmaż na patelni bez dodatku oleju, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Awokado obierz ze skórki, przetnij na pół w celu wyjęcia pestki, pokrój na plasterki, które posłużą do dekoracji potrawy.

Krok 3

Papryczki, czosnek, pokrojone pomidory i kolendrę zmiksuj w blenderze.

Krok 4

Dodaj do cebuli, powstały sos podgrzewaj przez chwilę doprawiając według uznania solą i pieprzem.

Krok 5

Mięso podsmaż na patelni, podlej rosołem, podduś do miękkości.

Krok 6

Na świeżo usmażone tortille nakładaj porcję mięsa, całość udekoruj sałatą i awokado. Sos podawaj osobno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej