
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
2 łyżeczki
200 mililitrów
3 sztuki
6 sztuk
500 gramów
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki podsmaż na patelni bez dodatku oleju, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Awokado obierz ze skórki, przetnij na pół w celu wyjęcia pestki, pokrój na plasterki, które posłużą do dekoracji potrawy.
Krok 3
Papryczki, czosnek, pokrojone pomidory i kolendrę zmiksuj w blenderze.
Krok 4
Dodaj do cebuli, powstały sos podgrzewaj przez chwilę doprawiając według uznania solą i pieprzem.
Krok 5
Mięso podsmaż na patelni, podlej rosołem, podduś do miękkości.
Krok 6
Na świeżo usmażone tortille nakładaj porcję mięsa, całość udekoruj sałatą i awokado. Sos podawaj osobno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej