
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
2 łyżeczki
200 mililitrów
3 sztuki
6 sztuk
500 gramów
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki podsmaż na patelni bez dodatku oleju, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Awokado obierz ze skórki, przetnij na pół w celu wyjęcia pestki, pokrój na plasterki, które posłużą do dekoracji potrawy.
Krok 3
Papryczki, czosnek, pokrojone pomidory i kolendrę zmiksuj w blenderze.
Krok 4
Dodaj do cebuli, powstały sos podgrzewaj przez chwilę doprawiając według uznania solą i pieprzem.
Krok 5
Mięso podsmaż na patelni, podlej rosołem, podduś do miękkości.
Krok 6
Na świeżo usmażone tortille nakładaj porcję mięsa, całość udekoruj sałatą i awokado. Sos podawaj osobno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej