
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
2 łyżeczki
200 mililitrów
3 sztuki
6 sztuk
500 gramów
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki podsmaż na patelni bez dodatku oleju, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Awokado obierz ze skórki, przetnij na pół w celu wyjęcia pestki, pokrój na plasterki, które posłużą do dekoracji potrawy.
Krok 3
Papryczki, czosnek, pokrojone pomidory i kolendrę zmiksuj w blenderze.
Krok 4
Dodaj do cebuli, powstały sos podgrzewaj przez chwilę doprawiając według uznania solą i pieprzem.
Krok 5
Mięso podsmaż na patelni, podlej rosołem, podduś do miękkości.
Krok 6
Na świeżo usmażone tortille nakładaj porcję mięsa, całość udekoruj sałatą i awokado. Sos podawaj osobno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej