Tortilla z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

2 łyżeczki

200 mililitrów

3 sztuki

6 sztuk

500 gramów

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki podsmaż na patelni bez dodatku oleju, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Awokado obierz ze skórki, przetnij na pół w celu wyjęcia pestki, pokrój na plasterki, które posłużą do dekoracji potrawy.

Krok 3

Papryczki, czosnek, pokrojone pomidory i kolendrę zmiksuj w blenderze.

Krok 4

Dodaj do cebuli, powstały sos podgrzewaj przez chwilę doprawiając według uznania solą i pieprzem.

Krok 5

Mięso podsmaż na patelni, podlej rosołem, podduś do miękkości.

Krok 6

Na świeżo usmażone tortille nakładaj porcję mięsa, całość udekoruj sałatą i awokado. Sos podawaj osobno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej