Zupa meksykańska II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 szklanki

150 gramów

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na kawałki.

Krok 2

Mięso wołowe ugotuj i poszarp na 2 garści.

Krok 3

Marchew i paprykę pokrój w słupki, cebulę posiekaj. Podsmaż cebulę.

Krok 4

Następnie dodaj mięso, pomidory, fasolę, marchewkę, paprykę i czosnek. Podsmaż.

Krok 5

Wlej rosół Knorr i przypraw. Duś 30 minut. Posyp kolendrą i serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa meksykańska IIZupa meksykańska II

Zupa meksykańska charakteryzuje się wyrazistym, warzywno-mięsnym smakiem. Nic dziwnego – do jej przygotowania używa się w końcu wielu składników. Papryka, połączona z pomidorami, fasolą i mięsem wołowym stanowi kombinację, z której przyrządzisz smaczne, kolorowe danie. Jeśli nie lubisz skórki z pomidorów, przed wrzuceniem ich do zupy, sparz je wrzątkiem. Czynność ta sprawi, że ściągnięcie ich zewnętrznej warstwy stanie się prostsze. Możesz też wykorzystać pomidory w puszce, których użycie skróci nieco czas przygotowania dania. Tym, co sprawia, że zupa nabiera wyjątkowego smaku, jest sposób jej przyrządzenia. Wszystkie główne składniki należy bowiem – przed gotowaniem – przez krótki czas podsmażyć. Smażenie wydobędzie esencję smaku warzyw i mięsa. Pamiętaj jedynie o odpowiedniej kolejności wrzucania poszczególnych składników, którą znajdziesz w przepisie i dzięki której żaden z nich się nie przypali. Gotowe danie posyp siekaną natką kolendry lub pietruszki oraz tartym serem. Jako dodatek sprawdzą się grzanki czosnkowe. Sprawdź, jak łatwo przygotować zupę meksykańską z pomocą tego przepisu.