Zupa meksykańska II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 szklanki

150 gramów

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na kawałki.

Krok 2

Mięso wołowe ugotuj i poszarp na 2 garści.

Krok 3

Marchew i paprykę pokrój w słupki, cebulę posiekaj. Podsmaż cebulę.

Krok 4

Następnie dodaj mięso, pomidory, fasolę, marchewkę, paprykę i czosnek. Podsmaż.

Krok 5

Wlej rosół Knorr i przypraw. Duś 30 minut. Posyp kolendrą i serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab w chińskim sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa meksykańska IIZupa meksykańska II

Zupa meksykańska charakteryzuje się wyrazistym, warzywno-mięsnym smakiem. Nic dziwnego – do jej przygotowania używa się w końcu wielu składników. Papryka, połączona z pomidorami, fasolą i mięsem wołowym stanowi kombinację, z której przyrządzisz smaczne, kolorowe danie. Jeśli nie lubisz skórki z pomidorów, przed wrzuceniem ich do zupy, sparz je wrzątkiem. Czynność ta sprawi, że ściągnięcie ich zewnętrznej warstwy stanie się prostsze. Możesz też wykorzystać pomidory w puszce, których użycie skróci nieco czas przygotowania dania. Tym, co sprawia, że zupa nabiera wyjątkowego smaku, jest sposób jej przyrządzenia. Wszystkie główne składniki należy bowiem – przed gotowaniem – przez krótki czas podsmażyć. Smażenie wydobędzie esencję smaku warzyw i mięsa. Pamiętaj jedynie o odpowiedniej kolejności wrzucania poszczególnych składników, którą znajdziesz w przepisie i dzięki której żaden z nich się nie przypali. Gotowe danie posyp siekaną natką kolendry lub pietruszki oraz tartym serem. Jako dodatek sprawdzą się grzanki czosnkowe. Sprawdź, jak łatwo przygotować zupę meksykańską z pomocą tego przepisu.