Polewka z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka z kury

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 dekagramy

5 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.

Polewka z kury - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno cebulę. Umyj i zmiel mięso, następnie podsmaż razem z cebulą.

Polewka z kury - Krok 2

Krok 3

Zalej wszystko rosołem i gotuj na małym ogniu.

Polewka z kury - Krok 3

Krok 4

Zupę połącz z chrzanem, posiekaną natką pietruszki i dopraw.

Polewka z kury - Krok 4

Krok 5

Chleb pokrój w kostkę, podsmaż lekko rumieniąc.

Polewka z kury - Krok 5

Krok 6

Podawaj zupę posypaną grzankami z chleba i płatkami migdałów.

Polewka z kury - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka z kuryPolewka z kury

Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.