Składniki
1.7 litra
25 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 dekagramy
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.
Krok 2
Pokrój drobno cebulę. Umyj i zmiel mięso, następnie podsmaż razem z cebulą.
Krok 3
Zalej wszystko rosołem i gotuj na małym ogniu.
Krok 4
Zupę połącz z chrzanem, posiekaną natką pietruszki i dopraw.
Krok 5
Chleb pokrój w kostkę, podsmaż lekko rumieniąc.
Krok 6
Podawaj zupę posypaną grzankami z chleba i płatkami migdałów.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej