
Składniki
1.7 litra
25 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 dekagramy
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.

Krok 2
Pokrój drobno cebulę. Umyj i zmiel mięso, następnie podsmaż razem z cebulą.

Krok 3
Zalej wszystko rosołem i gotuj na małym ogniu.

Krok 4
Zupę połącz z chrzanem, posiekaną natką pietruszki i dopraw.

Krok 5
Chleb pokrój w kostkę, podsmaż lekko rumieniąc.

Krok 6
Podawaj zupę posypaną grzankami z chleba i płatkami migdałów.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej