
Składniki
1.7 litra
25 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 dekagramy
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.

Krok 2
Pokrój drobno cebulę. Umyj i zmiel mięso, następnie podsmaż razem z cebulą.

Krok 3
Zalej wszystko rosołem i gotuj na małym ogniu.

Krok 4
Zupę połącz z chrzanem, posiekaną natką pietruszki i dopraw.

Krok 5
Chleb pokrój w kostkę, podsmaż lekko rumieniąc.

Krok 6
Podawaj zupę posypaną grzankami z chleba i płatkami migdałów.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej