
Składniki
1.7 litra
25 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 dekagramy
5 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.

Krok 2
Pokrój drobno cebulę. Umyj i zmiel mięso, następnie podsmaż razem z cebulą.

Krok 3
Zalej wszystko rosołem i gotuj na małym ogniu.

Krok 4
Zupę połącz z chrzanem, posiekaną natką pietruszki i dopraw.

Krok 5
Chleb pokrój w kostkę, podsmaż lekko rumieniąc.

Krok 6
Podawaj zupę posypaną grzankami z chleba i płatkami migdałów.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej