Zupa grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

1.5 litra

30 dekagramów

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i bulionetek Knorr ugotuj wywar.

Zupa grzybowa  - Krok 1

Krok 2

Zmiel cielęcinę, następnie zalej wywarem.

Zupa grzybowa  - Krok 2

Krok 3

Oczyść i pokrój grzyby. Dodaj do wywaru razem z czosnkiem i ugotuj.

Zupa grzybowa  - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj groszek wraz z kiełbasą do zupy.

Zupa grzybowa  - Krok 4

Krok 5

Gotuj 10 minut i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Zupę grzybową podawaj posypaną natką pietruszki.

Zupa grzybowa  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Piotr  Murawski

    Piotr Murawski

    Do przygotowania tego przepisu potrzebujemy zarówno cielęciny, jak i kiełbasy. Cielęcinę używamy w kroku drugim a kiełbasę w czwartym.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • megi395 megi395

    megi395 megi395

    Jakiś dziwny ten przepis, w składnikach jest podane 10 dkg kiełbasy, a w kroku drugim jest (Zmiel cielęcinę, następnie zalej wywarem). Może ktoś by się zdecydował, kiełbasa czy cielęcina? A może to dwa różne przepisy. pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z cielęciną ma w sobie urok prostoty i wykwintności jednocześnie. O jej walorach smakowych stanowią dwa podstawowe składniki: leśne grzyby i cielęcina. Całość dopełnia wyrazisty smak kiełbasy złagodzony przez słodycz konserwowego groszku. Zupa grzybowa w tej wersji może stanowić samodzielne danie, które będzie ciekawą propozycją na obiad lub ciepłą jesienną kolację. Można przyrządzać ją przez cały rok. Jest równie smaczna, kiedy robi się ją ze świeżych grzybów i podaje z posiekaną natką pietruszki, jak i wówczas gdy wykorzystuje się do jej przygotowania suszone grzyb. Zupa dobrze komponuje się ze świeżą bagietką lub chlebem wiejskim. Jeśli ktoś jest wyjątkowym miłośnikiem zup zabielanych, może śmiało pozwolić sobie na dodatek łyżeczki śmietany. Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Wypróbuj nasz przepis na zupę grzybową z cielęciną.