Placek z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z marchewką i cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki i cukinie umyj i obierz. Jeśli cukinia jest ni e przerośnięta, nie trzeba jej obierać.

Krok 2

Następnie zetrzyj na tarce i wymieszaj z jajkiem oraz mąką (proporcje marchewki i cukinii muszą być takie same, to samo dotyczy mąki i jajek).

Krok 3

Dopraw masę Delikatem Knorr.

Krok 4

Na rozgrzany lekko olej nakładaj łyżką placki i smaż po kilka minut z każdej strony. Polej gotowe placki śmietaną z dodatkiem cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej