Placek z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z marchewką i cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki i cukinie umyj i obierz. Jeśli cukinia jest ni e przerośnięta, nie trzeba jej obierać.

Krok 2

Następnie zetrzyj na tarce i wymieszaj z jajkiem oraz mąką (proporcje marchewki i cukinii muszą być takie same, to samo dotyczy mąki i jajek).

Krok 3

Dopraw masę Delikatem Knorr.

Krok 4

Na rozgrzany lekko olej nakładaj łyżką placki i smaż po kilka minut z każdej strony. Polej gotowe placki śmietaną z dodatkiem cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej