Hot-dogi w innej wersji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hot-dogi w innej wersji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki ugotuj. Ogórka i pomidora pokrój w plastry. Ser feta pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 4

Bułki podgrzej w mikrofalówce.

Krok 5

Każdą bułkę przekroić wzdłuż robiąc kieszonkę, posmaruj w środku sosem czosnkowym i ketchupem, włóż parówkę, ułóż na niej ogórka, pomidora, ser feta, oraz kukurydzę i znów polej sosem i ketchupem. Posyp przyrumienioną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej