
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
4 plastry
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki ugotuj. Ogórka i pomidora pokrój w plastry. Ser feta pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Krok 4
Bułki podgrzej w mikrofalówce.
Krok 5
Każdą bułkę przekroić wzdłuż robiąc kieszonkę, posmaruj w środku sosem czosnkowym i ketchupem, włóż parówkę, ułóż na niej ogórka, pomidora, ser feta, oraz kukurydzę i znów polej sosem i ketchupem. Posyp przyrumienioną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej