
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
4 plastry
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki ugotuj. Ogórka i pomidora pokrój w plastry. Ser feta pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Krok 4
Bułki podgrzej w mikrofalówce.
Krok 5
Każdą bułkę przekroić wzdłuż robiąc kieszonkę, posmaruj w środku sosem czosnkowym i ketchupem, włóż parówkę, ułóż na niej ogórka, pomidora, ser feta, oraz kukurydzę i znów polej sosem i ketchupem. Posyp przyrumienioną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























