Hot-dogi w innej wersji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hot-dogi w innej wersji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki ugotuj. Ogórka i pomidora pokrój w plastry. Ser feta pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 4

Bułki podgrzej w mikrofalówce.

Krok 5

Każdą bułkę przekroić wzdłuż robiąc kieszonkę, posmaruj w środku sosem czosnkowym i ketchupem, włóż parówkę, ułóż na niej ogórka, pomidora, ser feta, oraz kukurydzę i znów polej sosem i ketchupem. Posyp przyrumienioną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hot-dogi w innej wersji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej