Patelnia obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patelnia obfitości

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 szczypty

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy,gotujemy na półtwardo,tak około 15 minut.Osączamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Wkładamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy na szklisto. Dodajemy ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.Posypujemy solą i pieprzem do smaku. podlewamy jeszcze dwiema łyżkami oleju i smażymy aż kiełbaska i ziemniaki się zrumienią.Dodajemy pokrojoną paprykę i wsypujemy odsączony groszek. Oprószamy majerankiem i mieszamy.

Krok 3

Podlewamy bulionem z bulionetki rozpuszczonej w gorącej wodzie,przykrywamy i dusimy około 10 minut. Podajemy potrawę przybraną świeżymi gałązkami majeranku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej