Patelnia obfitości

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

250 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

3 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy,gotujemy na półtwardo,tak około 15 minut.Osączamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Wkładamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy na szklisto. Dodajemy ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.Posypujemy solą i pieprzem do smaku. podlewamy jeszcze dwiema łyżkami oleju i smażymy aż kiełbaska i ziemniaki się zrumienią.Dodajemy pokrojoną paprykę i wsypujemy odsączony groszek. Oprószamy majerankiem i mieszamy.

Krok 3

Podlewamy bulionem z bulionetki rozpuszczonej w gorącej wodzie,przykrywamy i dusimy około 10 minut. Podajemy potrawę przybraną świeżymi gałązkami majeranku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej