
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 szczypty
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
250 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy,gotujemy na półtwardo,tak około 15 minut.Osączamy i kroimy w kawałki.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Wkładamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy na szklisto. Dodajemy ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.Posypujemy solą i pieprzem do smaku. podlewamy jeszcze dwiema łyżkami oleju i smażymy aż kiełbaska i ziemniaki się zrumienią.Dodajemy pokrojoną paprykę i wsypujemy odsączony groszek. Oprószamy majerankiem i mieszamy.
Krok 3
Podlewamy bulionem z bulionetki rozpuszczonej w gorącej wodzie,przykrywamy i dusimy około 10 minut. Podajemy potrawę przybraną świeżymi gałązkami majeranku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej