
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 szczypty
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
250 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy,gotujemy na półtwardo,tak około 15 minut.Osączamy i kroimy w kawałki.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Wkładamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy na szklisto. Dodajemy ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.Posypujemy solą i pieprzem do smaku. podlewamy jeszcze dwiema łyżkami oleju i smażymy aż kiełbaska i ziemniaki się zrumienią.Dodajemy pokrojoną paprykę i wsypujemy odsączony groszek. Oprószamy majerankiem i mieszamy.
Krok 3
Podlewamy bulionem z bulionetki rozpuszczonej w gorącej wodzie,przykrywamy i dusimy około 10 minut. Podajemy potrawę przybraną świeżymi gałązkami majeranku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































