Patelnia obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patelnia obfitości

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 szczypty

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy,gotujemy na półtwardo,tak około 15 minut.Osączamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Wkładamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy na szklisto. Dodajemy ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.Posypujemy solą i pieprzem do smaku. podlewamy jeszcze dwiema łyżkami oleju i smażymy aż kiełbaska i ziemniaki się zrumienią.Dodajemy pokrojoną paprykę i wsypujemy odsączony groszek. Oprószamy majerankiem i mieszamy.

Krok 3

Podlewamy bulionem z bulionetki rozpuszczonej w gorącej wodzie,przykrywamy i dusimy około 10 minut. Podajemy potrawę przybraną świeżymi gałązkami majeranku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej