Patelnia obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patelnia obfitości

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 szczypty

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy,gotujemy na półtwardo,tak około 15 minut.Osączamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Wkładamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy na szklisto. Dodajemy ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.Posypujemy solą i pieprzem do smaku. podlewamy jeszcze dwiema łyżkami oleju i smażymy aż kiełbaska i ziemniaki się zrumienią.Dodajemy pokrojoną paprykę i wsypujemy odsączony groszek. Oprószamy majerankiem i mieszamy.

Krok 3

Podlewamy bulionem z bulionetki rozpuszczonej w gorącej wodzie,przykrywamy i dusimy około 10 minut. Podajemy potrawę przybraną świeżymi gałązkami majeranku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patelnia obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej