Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

5 szczypt

5 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dynię oczyść z pestek i cienko obierz ze skórki, zetrzyj na tarce jarzynowej.

Krok 2

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek a kiedy się zeszklą dorzuć dynię, smaż razem kilka chwil mieszając. Dolej 1,5 szkl. zimnej wody i dosyp Fixy oraz chili. Duś na małym ogniu ok. 20 minut.

Krok 3

Zagotuj wodę, osól ją. Wrzuć makaron - gotuj tyle czasu ile zaleca producent. Odcedź dokładnie i wyłóż porcje na talerze. Polej sosem i posyp startym oscypkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej