Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
250 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
5 szczypt
5 łyżek
2 łyżeczki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dynię oczyść z pestek i cienko obierz ze skórki, zetrzyj na tarce jarzynowej.
Krok 2
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek a kiedy się zeszklą dorzuć dynię, smaż razem kilka chwil mieszając. Dolej 1,5 szkl. zimnej wody i dosyp Fixy oraz chili. Duś na małym ogniu ok. 20 minut.
Krok 3
Zagotuj wodę, osól ją. Wrzuć makaron - gotuj tyle czasu ile zaleca producent. Odcedź dokładnie i wyłóż porcje na talerze. Polej sosem i posyp startym oscypkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej