Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

5 szczypt

5 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dynię oczyść z pestek i cienko obierz ze skórki, zetrzyj na tarce jarzynowej.

Krok 2

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek a kiedy się zeszklą dorzuć dynię, smaż razem kilka chwil mieszając. Dolej 1,5 szkl. zimnej wody i dosyp Fixy oraz chili. Duś na małym ogniu ok. 20 minut.

Krok 3

Zagotuj wodę, osól ją. Wrzuć makaron - gotuj tyle czasu ile zaleca producent. Odcedź dokładnie i wyłóż porcje na talerze. Polej sosem i posyp startym oscypkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej