Kurczę w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę w sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, podziel na porcje i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, posyp solą i przyprawą włoską.

Krok 3

Dodaj masło, podlej kilkoma łyżkami wody i duś pod przykryciem.

Krok 4

Po 10 minutach posyp połową koperku i duś kolejne 15 minut. Wlej śmietanę i resztę koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej