
Składniki
3 łyżki
null
1 łyżka
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, podziel na porcje i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Następnie przełóż do rondla, posyp solą i przyprawą włoską.
Krok 3
Dodaj masło, podlej kilkoma łyżkami wody i duś pod przykryciem.
Krok 4
Po 10 minutach posyp połową koperku i duś kolejne 15 minut. Wlej śmietanę i resztę koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej