Kurczę w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę w sosie koperkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, podziel na porcje i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, posyp solą i przyprawą włoską.

Krok 3

Dodaj masło, podlej kilkoma łyżkami wody i duś pod przykryciem.

Krok 4

Po 10 minutach posyp połową koperku i duś kolejne 15 minut. Wlej śmietanę i resztę koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej