
Składniki
3 łyżki
null
1 łyżka
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, podziel na porcje i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Następnie przełóż do rondla, posyp solą i przyprawą włoską.
Krok 3
Dodaj masło, podlej kilkoma łyżkami wody i duś pod przykryciem.
Krok 4
Po 10 minutach posyp połową koperku i duś kolejne 15 minut. Wlej śmietanę i resztę koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej