Wegański sznycel z pieczonymi warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
350 gramów
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w cząstki.
Krok 2
Dużą blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wsyp ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Przeciśnij do środka czosnek, dodaj sól, pieprz oraz oliwę. Wymieszaj. Piecz w 190 stopniach przez 25 minut.
Krok 3
Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Gotowego podawaj z pieczonymi warzywami. Danie udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Mrożone ziemniaczki możesz zastąpić świeżymi. Do pieczonych warzyw doskonale nadaje się również dynia, marchew, pieczarki lub topinambur.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański sznycel z pieczonymi warzywami
Kilka składników, odpowiednio skomponowane przyprawy oraz roślinny odpowiednik mięsa to podstawy pysznego dania, jakim jest wegański sznycel z pieczonymi warzywami. Czy warto go spróbować? Oczywiście – niezależnie od tego, czy jesteście fanami kuchni roślinnej, czy też na co dzień fundamentem waszego menu jest mięso. Sznycel na stałe zagości na waszych stołach, stanowiąc świetną alternatywę dla klasycznych dań, które jedliście do tej pory. Ogromnym atutem tej potrawy jest także łatwość jej przyrządzenia oraz krótki czas gotowania – wystarczy spędzić w kuchni nieco ponad pół godziny, aby sznycel był gotowy.
Dla kogo?
Dla każdego – bez wyjątku. Jeśli nie jesteś miłośnikiem kuchni roślinnej, również wykorzystaj nasz przepis, a przekonasz się, że dania wege są naprawdę pyszne!
Na jaką okazję?
Sznycel to propozycja przede wszystkim na obiad. Przepis świetnie sprawdzi się również jako urozmaicenie kolacyjnego menu oraz podczas wyjątkowych okazji, takich jak urodziny, imieniny czy rocznice.
Czy wiesz, że?
Sznycel mięsny to flagowe danie kuchni austriackiej.
Dla urozmaicenia:
Zamiast mrożonych ziemniaków możesz wykorzystać świeże. Jeśli chcesz nieco urozmaicić pieczone warzywa, dodaj do nich dynię, marchew, pieczarki lub topinambur.