Wegański sznycel z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegański sznycel z pieczonymi warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

350 gramów

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w cząstki.

Krok 2

Dużą blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wsyp ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Przeciśnij do środka czosnek, dodaj sól, pieprz oraz oliwę. Wymieszaj. Piecz w 190 stopniach przez 25 minut.

Krok 3

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Gotowego podawaj z pieczonymi warzywami. Danie udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Mrożone ziemniaczki możesz zastąpić świeżymi. Do pieczonych warzyw doskonale nadaje się również dynia, marchew, pieczarki lub topinambur. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaczana zupa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański sznycel z pieczonymi warzywami Wegański sznycel z pieczonymi warzywami

Kilka składników, odpowiednio skomponowane przyprawy oraz roślinny odpowiednik mięsa to podstawy pysznego dania, jakim jest wegański sznycel z pieczonymi warzywami. Czy warto go spróbować? Oczywiście – niezależnie od tego, czy jesteście fanami kuchni roślinnej, czy też na co dzień fundamentem waszego menu jest mięso. Sznycel na stałe zagości na waszych stołach, stanowiąc świetną alternatywę dla klasycznych dań, które jedliście do tej pory. Ogromnym atutem tej potrawy jest także łatwość jej przyrządzenia oraz krótki czas gotowania – wystarczy spędzić w kuchni nieco ponad pół godziny, aby sznycel był gotowy.

Dla kogo?

Dla każdego – bez wyjątku. Jeśli nie jesteś miłośnikiem kuchni roślinnej, również wykorzystaj nasz przepis, a przekonasz się, że dania wege są naprawdę pyszne!

Na jaką okazję?

Sznycel to propozycja przede wszystkim na obiad. Przepis świetnie sprawdzi się również jako urozmaicenie kolacyjnego menu oraz podczas wyjątkowych okazji, takich jak urodziny, imieniny czy rocznice.

Czy wiesz, że?

Sznycel mięsny to flagowe danie kuchni austriackiej.

Dla urozmaicenia:

Zamiast mrożonych ziemniaków możesz wykorzystać świeże. Jeśli chcesz nieco urozmaicić pieczone warzywa, dodaj do nich dynię, marchew, pieczarki lub topinambur.