Wegański sznycel z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegański sznycel z pieczonymi warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

350 gramów

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w cząstki.

Krok 2

Dużą blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wsyp ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Przeciśnij do środka czosnek, dodaj sól, pieprz oraz oliwę. Wymieszaj. Piecz w 190 stopniach przez 25 minut.

Krok 3

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Gotowego podawaj z pieczonymi warzywami. Danie udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Mrożone ziemniaczki możesz zastąpić świeżymi. Do pieczonych warzyw doskonale nadaje się również dynia, marchew, pieczarki lub topinambur. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański sznycel z pieczonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański sznycel z pieczonymi warzywami Wegański sznycel z pieczonymi warzywami

Kilka składników, odpowiednio skomponowane przyprawy oraz roślinny odpowiednik mięsa to podstawy pysznego dania, jakim jest wegański sznycel z pieczonymi warzywami. Czy warto go spróbować? Oczywiście – niezależnie od tego, czy jesteście fanami kuchni roślinnej, czy też na co dzień fundamentem waszego menu jest mięso. Sznycel na stałe zagości na waszych stołach, stanowiąc świetną alternatywę dla klasycznych dań, które jedliście do tej pory. Ogromnym atutem tej potrawy jest także łatwość jej przyrządzenia oraz krótki czas gotowania – wystarczy spędzić w kuchni nieco ponad pół godziny, aby sznycel był gotowy.

Dla kogo?

Dla każdego – bez wyjątku. Jeśli nie jesteś miłośnikiem kuchni roślinnej, również wykorzystaj nasz przepis, a przekonasz się, że dania wege są naprawdę pyszne!

Na jaką okazję?

Sznycel to propozycja przede wszystkim na obiad. Przepis świetnie sprawdzi się również jako urozmaicenie kolacyjnego menu oraz podczas wyjątkowych okazji, takich jak urodziny, imieniny czy rocznice.

Czy wiesz, że?

Sznycel mięsny to flagowe danie kuchni austriackiej.

Dla urozmaicenia:

Zamiast mrożonych ziemniaków możesz wykorzystać świeże. Jeśli chcesz nieco urozmaicić pieczone warzywa, dodaj do nich dynię, marchew, pieczarki lub topinambur.