Chińskie naleśniki dwuwarstwowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie naleśniki dwuwarstwowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

2.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zrób pierwszą warstwę. Do mąki dodaj wodę i ubijaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Teraz dodaj sól i olej, dobrze wymieszaj i odstaw ciasto na godzinę. Przykryj je ściereczką.

Krok 2

Mąkę na drugą warstwę wrzuć do miski i dodaj jajka roztrzepane z wodą. Ubij, aż ciasto będzie gładkie i dodaj cukier. Wymieszaj i również odstaw na godzinę. Po upływie tego czasu każde ciasto wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wlej najpierw część pierwszego ciasta. Smaż ok. minutę, aż się zetnie i wlej cienko drugą warstwę. Smaż przez minutę i odwróć naleśnika. W ten sam sposób smaż kolejne. Możesz podawać na ostro z mięsem lub na słodko z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wiosenny gulasz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej