Chińskie naleśniki dwuwarstwowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie naleśniki dwuwarstwowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

2.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zrób pierwszą warstwę. Do mąki dodaj wodę i ubijaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Teraz dodaj sól i olej, dobrze wymieszaj i odstaw ciasto na godzinę. Przykryj je ściereczką.

Krok 2

Mąkę na drugą warstwę wrzuć do miski i dodaj jajka roztrzepane z wodą. Ubij, aż ciasto będzie gładkie i dodaj cukier. Wymieszaj i również odstaw na godzinę. Po upływie tego czasu każde ciasto wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wlej najpierw część pierwszego ciasta. Smaż ok. minutę, aż się zetnie i wlej cienko drugą warstwę. Smaż przez minutę i odwróć naleśnika. W ten sam sposób smaż kolejne. Możesz podawać na ostro z mięsem lub na słodko z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej