Chińskie naleśniki dwuwarstwowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

59

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

2.5 szklanki

2.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zrób pierwszą warstwę. Do mąki dodaj wodę i ubijaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Teraz dodaj sól i olej, dobrze wymieszaj i odstaw ciasto na godzinę. Przykryj je ściereczką.

Krok 2

Mąkę na drugą warstwę wrzuć do miski i dodaj jajka roztrzepane z wodą. Ubij, aż ciasto będzie gładkie i dodaj cukier. Wymieszaj i również odstaw na godzinę. Po upływie tego czasu każde ciasto wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wlej najpierw część pierwszego ciasta. Smaż ok. minutę, aż się zetnie i wlej cienko drugą warstwę. Smaż przez minutę i odwróć naleśnika. W ten sam sposób smaż kolejne. Możesz podawać na ostro z mięsem lub na słodko z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej