Chińskie naleśniki dwuwarstwowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chińskie naleśniki dwuwarstwowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

2.5 szklanki

2.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zrób pierwszą warstwę. Do mąki dodaj wodę i ubijaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Teraz dodaj sól i olej, dobrze wymieszaj i odstaw ciasto na godzinę. Przykryj je ściereczką.

Krok 2

Mąkę na drugą warstwę wrzuć do miski i dodaj jajka roztrzepane z wodą. Ubij, aż ciasto będzie gładkie i dodaj cukier. Wymieszaj i również odstaw na godzinę. Po upływie tego czasu każde ciasto wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wlej najpierw część pierwszego ciasta. Smaż ok. minutę, aż się zetnie i wlej cienko drugą warstwę. Smaż przez minutę i odwróć naleśnika. W ten sam sposób smaż kolejne. Możesz podawać na ostro z mięsem lub na słodko z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie naleśniki dwuwarstwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej