
Składniki
2.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
2.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw zrób pierwszą warstwę. Do mąki dodaj wodę i ubijaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Teraz dodaj sól i olej, dobrze wymieszaj i odstaw ciasto na godzinę. Przykryj je ściereczką.
Krok 2
Mąkę na drugą warstwę wrzuć do miski i dodaj jajka roztrzepane z wodą. Ubij, aż ciasto będzie gładkie i dodaj cukier. Wymieszaj i również odstaw na godzinę. Po upływie tego czasu każde ciasto wymieszaj.
Krok 3
Na rozgrzany olej wlej najpierw część pierwszego ciasta. Smaż ok. minutę, aż się zetnie i wlej cienko drugą warstwę. Smaż przez minutę i odwróć naleśnika. W ten sam sposób smaż kolejne. Możesz podawać na ostro z mięsem lub na słodko z owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej