Potrawka z ryżem i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżem i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, umyj i drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, a ryż wrzuć na rozgrzaną oliwę i smaż do czasu gdy będzie szklisty.

Krok 4

Dolej 3 szklanki wrzątku, wrzuć papryki, pomidory i czosnek. Dopraw pieprzem, solą, chili i papryką i duś do gdy ryż będzie gotowy.

Krok 5

Krewetki odsącz z zalewy i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.

Krok 6

Do mąki dodaj trochę chili i obtocz w niej parówki pokrojone na plastry.

Krok 7

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki oraz parówki w panierce i podsmaż przez 2 minuty. Na talerzykach rozłóż kopce ryżu i udekoruj je krewetkami oraz parówkami. Możesz podawać z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej