
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, umyj i drobno posiekaj.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, a ryż wrzuć na rozgrzaną oliwę i smaż do czasu gdy będzie szklisty.
Krok 4
Dolej 3 szklanki wrzątku, wrzuć papryki, pomidory i czosnek. Dopraw pieprzem, solą, chili i papryką i duś do gdy ryż będzie gotowy.
Krok 5
Krewetki odsącz z zalewy i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krok 6
Do mąki dodaj trochę chili i obtocz w niej parówki pokrojone na plastry.
Krok 7
Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki oraz parówki w panierce i podsmaż przez 2 minuty. Na talerzykach rozłóż kopce ryżu i udekoruj je krewetkami oraz parówkami. Możesz podawać z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























