Potrawka z ryżem i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżem i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, umyj i drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, a ryż wrzuć na rozgrzaną oliwę i smaż do czasu gdy będzie szklisty.

Krok 4

Dolej 3 szklanki wrzątku, wrzuć papryki, pomidory i czosnek. Dopraw pieprzem, solą, chili i papryką i duś do gdy ryż będzie gotowy.

Krok 5

Krewetki odsącz z zalewy i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.

Krok 6

Do mąki dodaj trochę chili i obtocz w niej parówki pokrojone na plastry.

Krok 7

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki oraz parówki w panierce i podsmaż przez 2 minuty. Na talerzykach rozłóż kopce ryżu i udekoruj je krewetkami oraz parówkami. Możesz podawać z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżem i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej