
Składniki
5 sztuk
300 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniak umyj, pokrój w kostkę, a następnie smaż na patelni z oliwią z oliwek.

Krok 2
Po tym jak ziemniaki będą lekko złociste dodaj pokrojoną czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.

Krok 3
Cukinie zetrzyj na grubych wiórkach , czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnie.
Krok 4
Dodaj przyprawy Knorr i smaż na wolnym ogniu przez około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej