Smażone ziemniaki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki z warzywami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

300 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniak umyj, pokrój w kostkę, a następnie smaż na patelni z oliwią z oliwek.

Smażone ziemniaki z warzywami  - Krok 1

Krok 2

Po tym jak ziemniaki będą lekko złociste dodaj pokrojoną czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.

Smażone ziemniaki z warzywami  - Krok 2

Krok 3

Cukinie zetrzyj na grubych wiórkach , czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnie.

Krok 4

Dodaj przyprawy Knorr i smaż na wolnym ogniu przez około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej