
Składniki
5 sztuk
300 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniak umyj, pokrój w kostkę, a następnie smaż na patelni z oliwią z oliwek.

Krok 2
Po tym jak ziemniaki będą lekko złociste dodaj pokrojoną czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.

Krok 3
Cukinie zetrzyj na grubych wiórkach , czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnie.
Krok 4
Dodaj przyprawy Knorr i smaż na wolnym ogniu przez około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej