Smażone ziemniaki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki z warzywami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

300 gramów

300 gramów

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniak umyj, pokrój w kostkę, a następnie smaż na patelni z oliwią z oliwek.

Smażone ziemniaki z warzywami  - Krok 1

Krok 2

Po tym jak ziemniaki będą lekko złociste dodaj pokrojoną czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.

Smażone ziemniaki z warzywami  - Krok 2

Krok 3

Cukinie zetrzyj na grubych wiórkach , czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnie.

Krok 4

Dodaj przyprawy Knorr i smaż na wolnym ogniu przez około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej