
Składniki
5 sztuk
300 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniak umyj, pokrój w kostkę, a następnie smaż na patelni z oliwią z oliwek.

Krok 2
Po tym jak ziemniaki będą lekko złociste dodaj pokrojoną czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.

Krok 3
Cukinie zetrzyj na grubych wiórkach , czosnek pokrój w plasterki i dodaj na patelnie.
Krok 4
Dodaj przyprawy Knorr i smaż na wolnym ogniu przez około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej