
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muszle umyj.
Krok 2
W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj gałązkę tymianku. Następnie dodaj rozdrobnione pomidory wraz z zalewą.
Krok 3
Dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostce Knorr oraz pieprzem. Sos gotuj chwilę na małym ogniu.
Krok 4
Następnie do gotującego się sosu wsyp umyte muszle. Garnek przykryj i całość gotuj 5 minut.
Krok 5
W tym czasie masło wymieszaj w miseczce z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Bagietkę pokrój, posmaruj masłem i zapiecz w piekarniku.
Krok 6
Gotowe muszle nałóż na talerze i posyp pokrojonym szczypiorkiem. Danie podawaj z chrupiącymi grzankami i sałatą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej