Małże w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże w pomidorach

z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muszle umyj.

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj gałązkę tymianku. Następnie dodaj rozdrobnione pomidory wraz z zalewą.

Krok 3

Dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostce Knorr oraz pieprzem. Sos gotuj chwilę na małym ogniu.

Krok 4

Następnie do gotującego się sosu wsyp umyte muszle. Garnek przykryj i całość gotuj 5 minut.

Krok 5

W tym czasie masło wymieszaj w miseczce z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Bagietkę pokrój, posmaruj masłem i zapiecz w piekarniku.

Krok 6

Gotowe muszle nałóż na talerze i posyp pokrojonym szczypiorkiem. Danie podawaj z chrupiącymi grzankami i sałatą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Aksamitny przysmak
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej