Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muszle umyj.
Krok 2
W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj gałązkę tymianku. Następnie dodaj rozdrobnione pomidory wraz z zalewą.
Krok 3
Dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostce Knorr oraz pieprzem. Sos gotuj chwilę na małym ogniu.
Krok 4
Następnie do gotującego się sosu wsyp umyte muszle. Garnek przykryj i całość gotuj 5 minut.
Krok 5
W tym czasie masło wymieszaj w miseczce z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Bagietkę pokrój, posmaruj masłem i zapiecz w piekarniku.
Krok 6
Gotowe muszle nałóż na talerze i posyp pokrojonym szczypiorkiem. Danie podawaj z chrupiącymi grzankami i sałatą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej