Małże w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże w pomidorach

z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muszle umyj.

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj gałązkę tymianku. Następnie dodaj rozdrobnione pomidory wraz z zalewą.

Krok 3

Dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostce Knorr oraz pieprzem. Sos gotuj chwilę na małym ogniu.

Krok 4

Następnie do gotującego się sosu wsyp umyte muszle. Garnek przykryj i całość gotuj 5 minut.

Krok 5

W tym czasie masło wymieszaj w miseczce z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Bagietkę pokrój, posmaruj masłem i zapiecz w piekarniku.

Krok 6

Gotowe muszle nałóż na talerze i posyp pokrojonym szczypiorkiem. Danie podawaj z chrupiącymi grzankami i sałatą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej