Tagliatelle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 sztuk

2 łyżki

0.5 kilograma

100 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ugotuj makaron w osolone wodzie.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.

Krok 4

Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.

Krok 5

Podlej winem i zredukuj do połowy objętości

Krok 6

Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.

Krok 7

Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej