
Składniki
1 sztuka
null
null
10 sztuk
2 łyżki
0.5 kilograma
100 mililitrów
300 gramów
200 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Ugotuj makaron w osolone wodzie.
Krok 3
W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.
Krok 4
Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.
Krok 5
Podlej winem i zredukuj do połowy objętości
Krok 6
Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.
Krok 7
Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej