Tagliatelle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 sztuk

2 łyżki

0.5 kilograma

100 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ugotuj makaron w osolone wodzie.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.

Krok 4

Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.

Krok 5

Podlej winem i zredukuj do połowy objętości

Krok 6

Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.

Krok 7

Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
85 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej