Tagliatelle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 sztuk

2 łyżki

0.5 kilograma

100 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ugotuj makaron w osolone wodzie.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.

Krok 4

Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.

Krok 5

Podlej winem i zredukuj do połowy objętości

Krok 6

Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.

Krok 7

Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej