
Składniki
1 sztuka
null
null
10 sztuk
2 łyżki
0.5 kilograma
100 mililitrów
300 gramów
200 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Ugotuj makaron w osolone wodzie.
Krok 3
W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.
Krok 4
Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.
Krok 5
Podlej winem i zredukuj do połowy objętości
Krok 6
Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.
Krok 7
Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej