Tagliatelle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 sztuk

2 łyżki

0.5 kilograma

100 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ugotuj makaron w osolone wodzie.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.

Krok 4

Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.

Krok 5

Podlej winem i zredukuj do połowy objętości

Krok 6

Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.

Krok 7

Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej