Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

6

37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi z kurczaka i obrane i umyte marchewki zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 40 minut . Wyjąć mięso i marchew .Ostudzić wywar ( jeśli sie wygotował to uzupełnić zimną przegotowaną wodą ).

Krok 2

W garnku o grubym dnie roztopić masło .Wsypać make i zamieszać .Rozprowadzić chłodnym wywarem cały czas mieszając by nie porobiły się grudki . Żółta wymieszać z sokiem z cytryny i dodać powoli do wywaru . Doprawić do smaku . Włożyć mięso - już nie gotować ( niech się mięso ogrzeje od sosu ) .

Krok 3

W małym garnuszku podgrzać w kilku łyżkach wody groszek . Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę , koperek . Wymieszać . Doprawić do smaku sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym i cukrem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej