Filet z pstrąga ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z pstrąga ze szpinakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

150 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, umyj i osusz. Jeśli używasz mrożonego szpinaku odstaw go do rozmrożenia.

Krok 2

Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr na zewnątrz oraz wewnątrz.

Krok 3

Do środka ryby włóż cały koperek wraz z łodygami.

Krok 4

Na pozostałej oliwie podsmaż rybę z obu stron aby skórka zrobiła się chrupiąca i rumiana. Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Krok 5

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

Krok 6

Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj szpinak oraz sok z cytryny. Całość dopraw odrobiną soli i podduś ok. 1 minuty, tak aby szpinak pozostał zielony. Upieczonego pstrąga podawaj z szpinakiem.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej