Filet z pstrąga ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z pstrąga ze szpinakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

150 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, umyj i osusz. Jeśli używasz mrożonego szpinaku odstaw go do rozmrożenia.

Krok 2

Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr na zewnątrz oraz wewnątrz.

Krok 3

Do środka ryby włóż cały koperek wraz z łodygami.

Krok 4

Na pozostałej oliwie podsmaż rybę z obu stron aby skórka zrobiła się chrupiąca i rumiana. Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Krok 5

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

Krok 6

Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj szpinak oraz sok z cytryny. Całość dopraw odrobiną soli i podduś ok. 1 minuty, tak aby szpinak pozostał zielony. Upieczonego pstrąga podawaj z szpinakiem.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej