
Składniki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, umyj i osusz. Jeśli używasz mrożonego szpinaku odstaw go do rozmrożenia.
Krok 2
Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr na zewnątrz oraz wewnątrz.
Krok 3
Do środka ryby włóż cały koperek wraz z łodygami.
Krok 4
Na pozostałej oliwie podsmaż rybę z obu stron aby skórka zrobiła się chrupiąca i rumiana. Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Krok 5
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
Krok 6
Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj szpinak oraz sok z cytryny. Całość dopraw odrobiną soli i podduś ok. 1 minuty, tak aby szpinak pozostał zielony. Upieczonego pstrąga podawaj z szpinakiem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej