Słodka potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka potrawka z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

50 gramów

1 łyżka

null

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 4

Duś wszystko dopóki nie nabierze aromatu a potem wsyp orzechy.

Krok 6

Wsyp wiórki kokosowe i duś jeszcze kilka minut. Serwuj z ryżem i posiekaną kolendrą.

Krok 2

Następnie podsmaż mięso na oleju.

Krok 3

Rozdrobnij orzechy i sparz rodzynki. Dodaj do mięsa miód u przyprawy.

Krok 5

Zmieszaj śmietanę z mlekiem i ostrożnie dodaj do kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej