Słodka potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka potrawka z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

50 gramów

1 łyżka

null

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 4

Duś wszystko dopóki nie nabierze aromatu a potem wsyp orzechy.

Krok 6

Wsyp wiórki kokosowe i duś jeszcze kilka minut. Serwuj z ryżem i posiekaną kolendrą.

Krok 2

Następnie podsmaż mięso na oleju.

Krok 3

Rozdrobnij orzechy i sparz rodzynki. Dodaj do mięsa miód u przyprawy.

Krok 5

Zmieszaj śmietanę z mlekiem i ostrożnie dodaj do kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej