
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
50 gramów
1 łyżka
null
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 4
Duś wszystko dopóki nie nabierze aromatu a potem wsyp orzechy.
Krok 6
Wsyp wiórki kokosowe i duś jeszcze kilka minut. Serwuj z ryżem i posiekaną kolendrą.
Krok 2
Następnie podsmaż mięso na oleju.
Krok 3
Rozdrobnij orzechy i sparz rodzynki. Dodaj do mięsa miód u przyprawy.
Krok 5
Zmieszaj śmietanę z mlekiem i ostrożnie dodaj do kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej