
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
50 gramów
1 łyżka
null
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 4
Duś wszystko dopóki nie nabierze aromatu a potem wsyp orzechy.
Krok 6
Wsyp wiórki kokosowe i duś jeszcze kilka minut. Serwuj z ryżem i posiekaną kolendrą.
Krok 2
Następnie podsmaż mięso na oleju.
Krok 3
Rozdrobnij orzechy i sparz rodzynki. Dodaj do mięsa miód u przyprawy.
Krok 5
Zmieszaj śmietanę z mlekiem i ostrożnie dodaj do kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej