
Składniki
600 gramów
100 gramów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.
Krok 2
Oliwki pokrój w plasterki. Z masy mięsnej uformuj małe kotlety i nadziej je łyżeczką oliwek. Dokładnie zlepiaj.
Krok 3
Następnie wstaw je do brytfanny i gotuj przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie.
Krok 4
W tym samym czasie przygotuj Sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gotowe kotleciki podawaj z gotowanymi ziemniakami polane sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej