Kotleciki mielone z oliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone z oliwką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Oliwki pokrój w plasterki. Z masy mięsnej uformuj małe kotlety i nadziej je łyżeczką oliwek. Dokładnie zlepiaj.

Krok 3

Następnie wstaw je do brytfanny i gotuj przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 4

W tym samym czasie przygotuj Sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gotowe kotleciki podawaj z gotowanymi ziemniakami polane sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej