Kotleciki mielone z oliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone z oliwką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Oliwki pokrój w plasterki. Z masy mięsnej uformuj małe kotlety i nadziej je łyżeczką oliwek. Dokładnie zlepiaj.

Krok 3

Następnie wstaw je do brytfanny i gotuj przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 4

W tym samym czasie przygotuj Sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gotowe kotleciki podawaj z gotowanymi ziemniakami polane sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej