Kotleciki mielone z oliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone z oliwką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Oliwki pokrój w plasterki. Z masy mięsnej uformuj małe kotlety i nadziej je łyżeczką oliwek. Dokładnie zlepiaj.

Krok 3

Następnie wstaw je do brytfanny i gotuj przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 4

W tym samym czasie przygotuj Sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gotowe kotleciki podawaj z gotowanymi ziemniakami polane sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej