Kotleciki mielone z oliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone z oliwką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Oliwki pokrój w plasterki. Z masy mięsnej uformuj małe kotlety i nadziej je łyżeczką oliwek. Dokładnie zlepiaj.

Krok 3

Następnie wstaw je do brytfanny i gotuj przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 4

W tym samym czasie przygotuj Sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gotowe kotleciki podawaj z gotowanymi ziemniakami polane sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone z oliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej