Kotlety mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
644 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

731 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fix rozmieszaj z 125 mililitrami letniej wody i pozostaw na 3 minuty.

Kotlety mielone  - Krok 1

Krok 2

Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.

Kotlety mielone  - Krok 2

Krok 3

Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.

Kotlety mielone  - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta

    Elżbieta , 09.06.2022

    Wszystkim bardzo smakowały.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Szymanska

    Natalia Szymanska , 01.03.2021

    Super dobre wyszły mi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna  Kierz

    Katarzyna Kierz , 22.03.2020

    TAK Do klasyczny kotletów mielonych dokładam dużą ilość natki pietruszki oraz czosnek. Robię też wersje z dodatkiem cukinii, papryki czerwonej drobno siekanej oraz z dodatkiem curry. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety mielone Kotlety mielone

Jak zrobić kotlety mielone, które zachwycą wszystkich? Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku i doskonale doprawione – takie powinny być idealne kotlety mielone. Pomimo zmieniających się trendów kulinarnych - mody na sushi, dania kuchni chińskiej, włoskiej lub tajskiej – kotlety mielone nieustannie cieszą się sympatią smakoszy i regularnie pojawiają się w naszym rodzimym, obiadowym menu.  Jak zrobić kotlety mielone krok po kroku? Przyrządzając je warto zastosować parę sprawdzonych trików. Przed formowaniem mięsnej masy zwilż ręce zimną wodą lub posmaruj oliwką z oliwek. Jeśli chcesz skrócić czas smażenia kotletów, zrumień je z obu stron na patelni, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni. Gotowe mielone podawaj w towarzystwie puszystego puree z ziemniaków i marchewki duszonej na masełku z zielonym groszkiem. Wypróbuj nasz przepis i odkryj, jak zrobić kotlety mielone!