Składniki
500 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fix rozmieszaj z 125 mililitrami letniej wody i pozostaw na 3 minuty.
Krok 2
Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone
Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku i doskonale doprawione – takie powinny być idealne kotlety mielone. Pomimo zmieniających się trendów kulinarnych - mody na sushi, dania kuchni chińskiej, włoskiej lub tajskiej – kotlety mielone nieustannie cieszą się sympatią smakoszy i regularnie pojawiają się w naszym rodzimym, obiadowym menu. Przyrządzając je warto zastosować parę sprawdzonych trików. Przed formowaniem mięsnej masy zwilż ręce zimną wodą lub posmaruj oliwką z oliwek. Jeśli chcesz skrócić czas smażenia kotletów, zrumień je z obu stron na patelni, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni. Gotowe mielone podawaj w towarzystwie puszystego puree z ziemniaków i marchewki duszonej na masełku z zielonym groszkiem.