
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fix rozmieszaj z 125 mililitrami letniej wody i pozostaw na 3 minuty.

Krok 2
Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone
Jak zrobić kotlety mielone, które zachwycą wszystkich? Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku i doskonale doprawione – takie powinny być idealne kotlety mielone. Pomimo zmieniających się trendów kulinarnych - mody na sushi, dania kuchni chińskiej, włoskiej lub tajskiej – kotlety mielone nieustannie cieszą się sympatią smakoszy i regularnie pojawiają się w naszym rodzimym, obiadowym menu. Jak zrobić kotlety mielone krok po kroku? Przyrządzając je warto zastosować parę sprawdzonych trików. Przed formowaniem mięsnej masy zwilż ręce zimną wodą lub posmaruj oliwką z oliwek. Jeśli chcesz skrócić czas smażenia kotletów, zrumień je z obu stron na patelni, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni. Gotowe mielone podawaj w towarzystwie puszystego puree z ziemniaków i marchewki duszonej na masełku z zielonym groszkiem. Wypróbuj nasz przepis i odkryj, jak zrobić kotlety mielone!