Kotlety z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 kilograma

null

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr połącz z pomidorami i odstaw do nasiąknięcia.

Krok 3

Przygotuj dwa talerze. Na jeden wysyp bułkę tartą, a na drugi rozkłócone jajko. Pomidory formuj w kulki i obtaczaj w jajku, a potem w bułce.

Krok 4

Kotlety smaż na patelni na złoty kolor.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z jogurtem. Podawaj kotlety z sosem i w zależności od upodobań - makaronem, ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej