
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 kilograma
null
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Fix Kotlety mielone Knorr połącz z pomidorami i odstaw do nasiąknięcia.
Krok 3
Przygotuj dwa talerze. Na jeden wysyp bułkę tartą, a na drugi rozkłócone jajko. Pomidory formuj w kulki i obtaczaj w jajku, a potem w bułce.
Krok 4
Kotlety smaż na patelni na złoty kolor.
Krok 5
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z jogurtem. Podawaj kotlety z sosem i w zależności od upodobań - makaronem, ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej