Kotlety z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 kilograma

null

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr połącz z pomidorami i odstaw do nasiąknięcia.

Krok 3

Przygotuj dwa talerze. Na jeden wysyp bułkę tartą, a na drugi rozkłócone jajko. Pomidory formuj w kulki i obtaczaj w jajku, a potem w bułce.

Krok 4

Kotlety smaż na patelni na złoty kolor.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z jogurtem. Podawaj kotlety z sosem i w zależności od upodobań - makaronem, ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej