Kotleciki z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę, dodaj odciśniętą z mleka bułkę. Wbij surowe jajko.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj do jajek. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Zagnieć masę i uformuj kotlety.

Krok 4

Obtocz je w bułce i smaż na oleju na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej