
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę, dodaj odciśniętą z mleka bułkę. Wbij surowe jajko.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj do jajek. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Zagnieć masę i uformuj kotlety.
Krok 4
Obtocz je w bułce i smaż na oleju na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej