Kotlety z kabaczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kabaczka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.

Krok 2

Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4

Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej