Kotlety z kabaczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kabaczka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.

Krok 2

Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4

Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej