Kotlety z kabaczka - przepis na warzywne mielone | Przepisy.pl pixel

Kotlety z kabaczka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.

Krok 2

Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4

Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej