Kotlety z kabaczka - przepis na warzywne mielone | Przepisy.pl pixel

Kotlety z kabaczka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.

Krok 2

Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4

Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kabaczka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej