
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.
Krok 2
Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.
Krok 3
Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.
Krok 4
Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej