
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.
Krok 2
Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.
Krok 3
Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.
Krok 4
Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej