
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka umyj i obierz ze skóry. Pokrój w plastry grubości około 1,5 cm, usuwając ze środka gniazdo.
Krok 2
Jajka rozbij do miski i dopraw pieprzem. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą Delikat Knorr.
Krok 3
Panieruj kabaczka w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta z przyprawą Delikat Knorr.
Krok 4
Na patelnie wlej olej i rozgrzej, po czym wyłóż kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni ułóż go na ręcznikach papierowych, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej