
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.
Krok 3
W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.
Krok 5
Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej