
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.
Krok 3
W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.
Krok 5
Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej