
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.
Krok 3
W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.
Krok 5
Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej