
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.
Krok 3
W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.
Krok 5
Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































