Pieczona jagnięcina z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z gruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.

Krok 3

W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.

Krok 4

Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.

Krok 5

Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej