Pieczona jagnięcina z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczona jagnięcina z gruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.

Krok 3

W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.

Krok 4

Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.

Krok 5

Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej