Pieczona jagnięcina z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z gruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki pokrój w ćwiartki. Pozostaw skórkę i pestki. Marchewkę pokrój w dwucentymetrowe kawałki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozmaryn podziel na mniejsze kawałki.

Krok 3

W szerokiej brytfance ułóż kotlety jagnięce oraz marchew i gruszki. Całość polej oliwą, miodem i posyp kawałkami rozmarynu oraz Przyprawą do wieprzowiny.

Krok 4

Wymieszaj delikatnie składniki potrawy.

Krok 5

Brytfankę umieść na górnej półce piekarnika rozgrzanego do 210 °C i piecz przez ok. 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z gruszką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej